Vereniging Eigen Huis - Loppersum

WOZ-waarde in Groningen

Hoe hoger je WOZ-waarde, hoe meer vergoeding

Woon je in het Groningse aardbevingsgebied, dan kom je in aanmerking voor een vergoeding voor de waardedaling van je woning. De hoogte hiervan is een percentage van je WOZ-waarde. Daarom is het belangrijk dat je WOZ-waarde klopt. Bij WOZ Consultants kun je dit gratis laten controleren. 

Laat je WOZ-waarde gratis controleren 

Hoe hoger je WOZ-waarde, hoe meer vergoeding je als inwoner van het aardbevingsgebied krijgt voor de waardedaling van je woning; de vergoeding is namelijk een percentage van de WOZ-waarde. Bij WOZ Consultants kun je de WOZ-waarde gratis laten controleren. En blijkt je WOZ-waarde te laag, dan maakt WOZ Consultants gratis bezwaar.

Controleer mijn WOZ

Hoe hoog is jouw vergoeding?

De hoogte van de vergoeding voor waardedaling is per postcodegebied verschillend. De hoogste vergoeding die je kunt krijgen is 12,8 % van de WOZ-waarde, de laagste is 2,7 %. Op de website van WOZ Consultants kun je op een interactieve kaart zien hoe hoog het percentage in jouw postcodegebied is. 

Hoe werkt de compensatieregeling?

Voorheen kon je als Groningse huiseigenaar alleen een vergoeding claimen bij de NAM op het moment dat je je huis verkocht. Volgens de nieuwe compensatieregeling komen alle huiseigenaren in het Groningse aardbevingsgebied in aanmerking voor compensatie.

Het onafhankelijke Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG) draagt zorg voor de compensatie. Op dit moment is nog niet bekend of je zelf contact moet opnemen met het IMG of dat het IMG huiseigenaren gaat benaderen.

Lees meer over de compensatieregeling
Lees meer over gaswinning in Groningen

 

Lees meer over de WOZ

Alles over de WOZ

In januari of februari ontvangen huiseigenaren een WOZ-beschikking van hun gemeente. Wat is de WOZ en waarom is een juiste waarde belangrijk? Over de WOZ

Hogere WOZ? Lagere hypotheekrente

Heb je een hogere WOZ-waarde en een opslag op je hypotheekrente? Dan kan de rente mogelijk omlaag. Bekijk of je rente omlaag kan