Eigen Huis Familiehypotheek

Als u een hypotheek gaat afsluiten, zijn ouders, zus of oom niet de eerste geldverstrekkers waar aan wordt gedacht. Terwijl het afsluiten van een lening binnen de familie veel voordelen heeft. Als er maar hele duidelijke afspraken worden gemaakt. Daarom introduceert Eigen Huis Hypotheekadvies de Familiehypotheek.

Wat is een familiehypotheek?

Een familiehypotheek is hetzelfde als een gewone hypotheek, alleen wordt (een deel van) het geld niet geleend van een bank maar van een familielid. Het onderpand van de lening is de woning. Onderling bepaal je zelf de voorwaarden van de lening, zoals het te lenen bedrag, de rente, de looptijd, de manier van aflossing. Voordeel is dat de geldgever en geldnemer uit één familie komen en dus op een hele andere manier afspraken kunnen maken over de hypotheeklening. Een nadeel is dat er weinig ondersteuning is bij het afsluiten en het beheren van de lening.

Eigen Huis Familiehypotheek

De Eigen Huis Familiehypotheek helpt bij alle stappen die moeten worden genomen bij het afsluiten van een financiering binnen de familie en zorgt ervoor dat alle afspraken duidelijk voor beide partijen worden vastgelegd. Hierdoor worden gemaakte afspraken niet vergeten, en zorgt er zo voor dat afspraken in de familie- of vriendschappelijke sfeer zakelijk worden gehouden. Zo weet u zeker dat u alles verstandig hebt geregeld, of het nu gaat om een grote lening of een kleine lening.

  • U kunt een aanvraagformulier invullen waarmee u zelf een Eigen Huis Familiehypotheek kunt samenstellen en kan afsluiten. Als u het niet zelf kunt of wilt zijn onze adviseurs voor u beschikbaar voor advies.
  • Bij de Eigen Huis Familiehypotheek wordt elke hypotheek afgesloten bij een aangesloten notaris. Hij zorgt voor de aktes en de registratie van de hypotheek. Daarnaast verloopt de uitbetaling van de familiehypotheek via de notaris.
  • Bij de Eigen Huis Familiehypotheek krijgt u uw eigen online hypotheekdossier waarmee u gedurende de hele looptijd alle betalingen en de stand van de lening kunt bij houden. Via uw hypotheekdossier kunt u ook de lening beëindigen.

Een familiehypotheek kan ook zonder de hulp van Vereniging Eigen Huis. Eigen Huis maakt het afsluiten van een familiehypotheek alleen makkelijker. 

Meer informatie