Hypotheekadvies vergelijken

Koopt u een nieuwe woning? Dan is de kans groot dat u daar een hypotheek voor wilt afsluiten. Kiest u ervoor om een hypotheekadviseur in de arm te nemen, dan is er een aantal zaken waar u op moet letten. U denkt waarschijnlijk direct aan de prijs, maar wat u exact voor dat bedrag krijgt, is minstens zo belangrijk.

Wat kost hypotheekadvies?

De Stichting Erkend Hypotheekadviseurs (SEH) heeft in het voorjaar van 2017 een onderzoek gepubliceerd waarin een gemiddeld bedrag voor hypotheekadvies van € 2.237 genoemd wordt. Starters zijn gemiddeld iets goedkoper uit (€ 1.995) en doorstromers wat duurder (€ 2.349).

Grofweg kan de verdeling verder als volgt gemaakt worden: de tarieven van banken voor hypotheekadvies liggen vaak iets lager dan gemiddeld. Omdat zij alleen eigen hypotheken verstrekken, kunnen ze alleen advies geven over die hypotheken. De tarieven van de grotere advieskantoren en –ketens, die bemiddelen voor verschillende hypotheekaanbieders, liggen doorgaans hoger dan het gemiddelde.

Wat kost hypotheekadvies bij ons?

De kosten van hypotheekadvies laten al sinds het voorjaar van 2015 een stijging zien, zo blijkt uit de Consumentenmonitor Hypotheken. Geheel tegen de trend in, heeft Eigen Huis Hypotheekadvies de tarieven voor starters, doorstromers en oversluiters in 2017 juist verlaagd. Met de komst van het online klantportaal in 2016, waarmee klanten nu snel en eenvoudig zelf de benodigde documenten voor een hypotheekaanvraag online kunnen aanleveren, is een aanzienlijke efficiëntieslag gemaakt. Met als bijkomend voordeel dat het basistarief voor hypotheekadvies verlaagd konden worden naar € 1.899 voor starters, € 2.099 voor doorstromers en € 1.999 voor mensen die hun hypotheek willen oversluiten. Met een gemiddeld basistarief van € 1.999 is Eigen Huis Hypotheekadvies dus bijna 12 % goedkoper dan de markt.

Waar moet u nog meer op letten?

De prijs voor hypotheekadvies is één ding, maar voor een eerlijke vergelijking, moet u daar ook in meenemen wat u exact voor dat bedrag krijgt. Heeft u kennismakingsgesprekken gepland bij meerdere adviseurs, probeer dan zoveel mogelijk informatie te krijgen om tot een eerlijke vergelijking te kunnen komen.

Niet alle tussenpersonen nemen bijvoorbeeld alle geldverstrekkers mee in hun vergelijking. Dat kan tot gevolg hebben dat u niet de beste deal krijgt. Let verder ook op de nazorg. Daar heeft u recht op als de hypotheek eenmaal is afgesloten. Niet bij alle tussenpersonen is even duidelijk wat u kunt verwachten aan service tijdens de looptijd van uw hypotheek en welk prijskaartje daaraan hangt. Vraag hiernaar in het eerste gesprek.

Wat bieden wij?

Kiest u ervoor om uw hypotheek via Eigen Huis Hypotheekadvies af te sluiten, dan weet u zeker dat alle door Vereniging Eigen Huis goedgekeurde geldverstrekkers in de vergelijking worden meegenomen. Dat zijn er zo’n dertig, dus u heeft ook echt keus. Als onderdeel van een belangenbehartiger kunt u er verder van op aan dat het advies dat u krijgt echt onafhankelijk is en dat uw belang voorop staat. De adviseurs kijken niet alleen naar wat de goedkoopste geldverstrekker is, maar ook naar de voorwaarden. Zijn deze voor uw situatie niet gunstig, dan houdt de adviseur daar rekening mee in zijn advies.Bovendien kan een adviesgesprek altijd bij u in de buurt plaatsvinden, of dit nu op kantoor of bij u thuis is.

Is uw interesse gewekt?

Bent u geïnteresseerd in hypotheekadvies via Eigen Huis Hypotheekadvies? Maak dan een afspraak met een van de adviseurs.

Maak een afspraak