Offerteaanvraag en bemiddeling

Bent u het eens met ons advies, dan dienen wij de offerteaanvraag voor u in bij de geldverstrekker van uw keuze. Na acceptatie van het voorstel draagt de adviseur uw dossier over aan een binnendienstmedewerker, die de voortgang van uw aanvraag in de gaten houdt.

Hoe lang duurt het afsluiten van een hypotheek?

Een hypotheek afsluiten kost tijd. Hoeveel? Dat is per situatie verschillend. Maar uiteraard kunnen wel een indicatie geven.

 • Adviesgesprek bij de hypotheekadviseur (ongeveer 1 uur)
  Tip: Geef voordat het gesprek plaatsvindt uw wensen en mogelijkheden aan op het formulier in het klantportaal en lever de gevraagde documenten aan. Zo haalt u het meest uit het gesprek.
 • Renteaanbod van de bank (1-5 werkdagen)
 • Benodigde documenten aanleveren (zo snel mogelijk)
  Tip: Hoe lang deze fase duurt, heeft u deels zelf in de hand. Hoe sneller u de benodigde documenten uploadt in het klantportaal, hoe eerder wij de gegevens kunnen doorsturen naar de geldverstrekker.
 • Controle door de geldverstrekker (2-10 werkdagen)
  De doorlooptijd is afhankelijk van de drukte bij de geldverstrekker. De documenten worden pas gecontroleerd op het moment dat alle documenten zijn aangeleverd.
 • Definitief aanbod (als alle documenten zijn goedgekeurd)
  Als u het definitieve aanbod heeft ontvangen, heeft u 2 weken de tijd om het document ondertekend aan te leveren via het klantportaal.

Ga naar de volgende stap

Zijn alle documenten aangeleverd en akkoord bevonden door de geldverstrekker? Dan is het tijd om naar de notaris te gaan.

Ga verder naar passeren van de hypotheek