Passeren van de hypotheek

Als alle documenten zijn aangeleverd en akkoord bevonden door de geldverstrekker, is het tijd om naar de notaris te gaan. En eerder in het proces schakelt u ook een taxateur in. Wij hebben contacten met geselecteerde partijen in de markt, waar u als klant van Hypotheekadvies van Vereniging Eigen Huis van kunt profiteren.

Notaris

Voor het passeren van uw woning gaat u naar de notaris. Die is als enige bevoegd om te zorgen dat het huis ook aan de koper geleverd kan worden. Hiervoor maakt hij een notariële akte op. Het gaat dan om de eigendomsakte (overdrachtsakte) en de hypotheekakte.

Koopt u een bestaande woning? Dan kiest u zelf een notaris. Vanuit Hypotheekadvies van Vereniging Eigen Huis werken we samen met Nationale Notaris, een landelijke keten van hooggekwalificeerde notariskantoren. U kunt voor een van deze notarissen kiezen, maar uiteraard ook een eigen partij inzetten.

Taxateur

Om een hypotheek voor een huis aan te kunnen vragen, moet u het laten taxeren. Zonder taxatierapport kunt u zelfs geen NHG-hypotheek krijgen. Het rapport moet voldoen aan alle eisen. Bij onze geselecteerde partner NTS weet u zeker dat dat goed zit. En als lid van Vereniging Eigen Huis kunnen we u een taxatie via NTS met ledenkorting aanbieden.

Ga naar de volgende stap

Heeft u de hypotheekakte en eigendomsakte ondertekend bij de notaris? Dan bent officieel de eigenaar van de nieuwe woning

Ga verder naar beheer en nazorg