NOV_8301 jongen skatebord 1903x432

Juridisch advies bij conflict VvE

Krijg advies over hoe sterk de VvE staat

Heeft jullie Vereniging van Eigenaars (VvE) een conflict, bijvoorbeeld met een bewoner of een professionele partij? Dan wil je als bestuur graag weten hoe sterk je staat en welke vervolgstappen je kunt zetten. Onze juristen geven jullie advies over de rechtspositie van de VvE en bieden toegang tot relevante juridische documenten.

  
  • Snel duidelijkheid over de positie van de VvE
  • Advies op maat in een persoonlijk gesprek
  • Ondersteuning bij het volledige juridische proces bij conflicten met professionele partijen

Ontdek hoe sterk de VvE staat

Het is vervelend als je als VvE onenigheid hebt met bewoners of met professionele partijen zoals de schilder die periodiek onderhoud uitvoert. Het is dan ook niet vreemd dat je als bestuur wilt weten welke kansen de VvE heeft om bij een bepaald conflict gelijk te halen. Onze juristen analyseren de zaak en geven advies over hoe sterk je staat. Schatten wij jullie kansen laag in? Dan laten we dat eerlijk weten.

Wil je op basis van ons advies vervolgstappen zetten? Dan kunnen wij je ondersteunen bij de onderhandelingen of vervolgprocedure met een professionele partij. Als belangenbehartiger van alle woningbezitters in Nederland, kunnen we geen ondersteuning bieden bij een conflict met particulieren. Onze ervaring leert overigens dat dit vaak niet nodig is. Met toegang tot de juiste kennis en documenten is een conflict vaak onderling op te lossen.

Bel ons

Tijd voor een rechtspositiebepaling of heb je vragen? Neem gerust contact met ons op via 033-4507750. Wij helpen je graag.

In 4 stappen duidelijkheid voor de VvE

Vereniging Eigen Huis

1  Neem contact met ons op

Vereniging Eigen Huis

2  Upload documenten

Vereniging Eigen Huis

3  Persoonlijk gesprek

Vereniging Eigen Huis

4  Bepaal de vervolgstap

Veelgestelde vragen

Wil jij de juristen van Vereniging Eigen Huis inschakelen om te weten wat de positie is van de VvE ten opzichte van de professionele partij? Heb je vooraf nog wat vragen? Hieronder hebben we alvast het antwoord op veelgestelde vragen op een rijtje gezet.

Moet onze VvE lid zijn Vereniging Eigen Huis?
Onze dienstverlening is exclusief voor leden. Wil je gebruikmaken van onze dienstverlening voor VvE’s? Dan is het noodzakelijk dat jullie een VvE-lidmaatschap hebben. Hebben jullie deze nog niet? Voor nog geen 65 euro per jaar krijg je toegang tot alle onze dienstverlening.
Vergoedt mijn rechtsbijstandverzekering de kosten?
Als jullie als VvE een rechtsbijstandsverzekering hebben, bestaat de kans dat de kosten van het juridisch advies door de verzekeraar wordt betaald. Hiervoor moeten jullie wel een schriftelijke bevestiging van de verzekeraar ontvangen. Wij sturen vervolgens de rekening direct naar de verzekeraar.
Waarom kunnen jullie alleen voor ons procederen tegen een professionele partij?

Als consumentenorganisatie behartigen we de belangen van de VvE én die van de bewoner. We gaan niet tegen consumenten procederen. Deze kunnen immers ook lid zijn of lid worden van onze vereniging.


Brengen jullie extra kosten in rekening?
Hebben jullie na het persoonlijk adviesgesprek voldoende duidelijkheid? Dan brengen we daarna geen extra kosten in rekening. Willen jullie het advies op papier ontvangen, of mogen we jullie helpen bij de vervolgstappen tegen de professionele partij? Dan betaalt de VvE € 185,- per uur. We informeren jullie vooraf met welke kosten jullie rekening kunnen houden.
Wat gebeurt er als het VvE-bestuur na het persoonlijk advies nog vragen heeft?
Hebben jullie na het persoonlijke gesprek nog aanvullende vragen voor de jurist? Dan kun je een mail sturen zodat de behandelend jurist op jullie vragen kan reageren.