AUG_7991 stel op bouwplaats

Beoordeel je koopcontract - nieuwbouw

Sta sterker met de zekerheid van een goed contract

Ga je een nieuwbouwhuis of een stuk grond kopen? Laat de koop- en/of aannemingsovereenkomst controleren door ons juridisch team en stel telefonisch al je vragen. Zo weet je precies waarvoor je tekent. Deze service is speciaal voor leden, tegen een scherp tarief.

Vraag een beoordeling aan

  
  • Binnen vijf dagen duidelijkheid over jouw rechten en plichten
  • Tips voor de onderhandeling
  • Sta sterker met advies over contractwijzigingen

Voorkom verrassingen

Als je een nieuwbouwwoning of een stuk grond koopt, wordt hier een contract voor opgesteld. Dat kan één contract zijn, de koop-aannemingsovereenkomst (nieuwbouw) of koopovereenkomst (grond). Koop je een nieuwbouwwoning, dan komt het ook vaak voor dat er twee contracten worden opgesteld: een koopovereenkomst en een aannemingsovereenkomst. Juridische documenten, die niet altijd even eenvoudig zijn om goed te doorgronden. Maar het is wel van belang dat je precies weet waar je voor tekent. Het gaat tenslotte om grote bedragen en een langdurige overeenkomst. Voorkom verrassingen en laat ons juridisch team jouw koop- en/of aannemingsovereenkomst beoordelen.


In 4 stappen duidelijkheid over je koopcontract - nieuwbouw

Vereniging Eigen Huis

1  Download opdrachtformulier

Vereniging Eigen Huis

2  We bellen je voor het maken van een telefonische afspraak

Vereniging Eigen Huis

3  Onze jurist bestudeert je koopcontract

Vereniging Eigen Huis

4  Telefonische bespreking van het contract

Veelgestelde vragen

Overweeg jij om je koop-aannemingsovereenkomst te laten beoordelen door Vereniging Eigen Huis? Dan is het logisch dat je vragen hebt. Wij zetten alvast het antwoord op veelgestelde vragen voor je op een rijtje.

Wat kan ik verwachten als jullie mijn koopcontract beoordelen?
Een van onze juristen beoordeelt jouw koop-aannemingsovereenkomst en bespreekt telefonisch de bevindingen met je. Zo krijg je bijvoorbeeld advies voor eventuele contractwijzigingen én tips voor de onderhandeling. Ook geeft jou dit de gelegenheid om jouw vragen te stellen. Het beoordelen van het contract, inclusief telefonische toelichting neemt ongeveer 2 tot 3 uur in beslag, tegen een scherp tarief van € 185,- per uur (inclusief btw).
Hoe kan ik een afspraak maken?
Wil je gebruik maken van de contractbeoordeling? Download dan het opdrachtformulier en mail dit samen met het contract naar [email protected]. Na ontvangst van de stukken nemen wij telefonisch contact met je op om een afspraak in te plannen.
Moet ik lid zijn van Vereniging Eigen Huis om mijn contract te laten beoordelen?
Al onze dienstverlening is exclusief voor onze leden. Ben je nog geen lid? Als particulier sluit je een lidmaatschap af voor nog geen dertig euro per jaar.
Wat kost het beoordelen van een koop-aannemingsovereenkomst?
Voor deze service betaal je een uurtarief van € 185,- (inclusief btw). Het beoordelen van een gecombineerde koop- aannemingsovereenkomst duurt over het algemeen 2 tot 3 uur (inclusief telefonische bespreking). Gaat het om een beoordeling van twee losse overeenkomsten (het koopcontract en een aannemingsovereenkomst), houd dan rekening met 3 uur (inclusief telefonische bespreking). In beide gevallen geldt: kost het beoordelen van het contract de jurist meer tijd, dan wordt dit altijd eerst met je besproken.
Hoelang duurt het voordat het contract met mij wordt besproken?
De bespreking van jouw contract-(en) vindt gemiddeld vijf werkdagen na ontvangst van de opdracht plaats op het met jou afgesproken tijdstip.
Ik heb een afspraak ingepland, kan ik de opdracht annuleren?
Onze juristen besteden veel tijd en zorg aan het beoordelen van jouw contract. Als je de opdracht voor de koopcontractbeoordeling wilt annuleren, kan dit uitsluitend telefonisch tot drie werkdagen voor de afspraak via ons secretariaat Juridisch Bureau: 033 450 76 87. Annuleer je de opdracht niet of te laat? Dan brengen we de door ons gemaakte kosten in rekening. 

Juridisch advies op maat

Ga jij een woning kopen? Wil je hulp bij het beoordelen van het contract voor een verbouwing? Of heb je een juridisch conflict met je aannemer of een ander partij? Wij komen je graag te hulp.

Bekijk ons volledige aanbod