8151-veh-desktop-stel-tafel

Koopcontract Beoordeling

De zekerheid van een goed contract

Bestaande woning kopen? Voorkom verrassingen!
Laat het contract beoordelen door een Juridisch expert.

Speciaal voor leden €200 (incl. btw)

Vraag de beoordeling aan

  

 

 

  • Duidelijkheid over je rechten en plichten
  • Tips voor onderhandeling
  • Verbeterplan voor jouw rechtspositie

Let op: de Koopcontract Beoordeling is bedoeld voor de koop van een bestaande woning. Niet voor de aankoop van een nieuw te bouwen woning. Ga je een nieuwbouwhuis of een stuk grond kopen en wil je je koop-aannemingsovereenkomst laten controleren door een juridisch expert? Klik dan hier.

De zekerheid van een gecontroleerd koopcontract

Bij het kopen van een huis komt veel op je af. Je moet snel schakelen en belangrijke beslissingen nemen. Het beoordelen van het koopcontract is er ook zo een. Maar waar moet je op letten? 
Vereniging Eigen Huis biedt de mogelijkheid om je koopcontract door een juridisch expert te laten beoordelen. Hij of zij bekijkt voor jou het contract en geeft uitleg. Ook krijg je tips voor verbetering van het contract en voor het onderhandelen over de inhoud. Hierna kun je met een gerust hart een handtekening zetten. 

Een jurist van Vereniging Eigen Huis beoordeelt je contract

Na ontvangst van het contract bestudeert één van onze juristen zorgvuldig het contract. Wij streven ernaar om dit binnen vijf werkdagen na ontvangst van de stukken te doen. Na bestudering van het koopcontract bespreekt de jurist de bevindingen telefonisch met je. Zo weet je precies waar je aan toe bent.  

  • Inzicht in de afspraken uit de koop-aannemingsovereenkomst in begrijpelijke taal
  • Voorstellen voor contractwijzigingen ter verbetering van jouw rechtspositie
  • Tips voor de onderhandeling

Hoe laat ik mijn koopcontract beoordelen?

Je kunt de Koopcontract Beoordeling online aanvragen. Na ontvangst van het aanvraagformulier nemen we contact met je op om een telefonische afspraak in te plannen. Heb je concrete vragen over een koopcontract? Stel deze dan alvast. De jurist kan deze vragen dan verwerken in de bespreking.

Deze dienstverlening is beschikbaar voor leden van Vereniging Eigen Huis. Nog geen lid? Geen probleem. Krijg hier meer informatie over het lidmaatschap.

De kosten

Voor de beoordeling van het koopcontract wordt een vaste prijs van €200 (incl. btw) gerekend. Je ontvangt van ons een factuur.

In 4 stappen zekerheid over je koopcontract

Vereniging Eigen Huis

1  Vul het online formulier in

Vereniging Eigen Huis

2  We bellen je voor het maken van een telefonische afspraak

Vereniging Eigen Huis

3  Onze jurist bestudeert je koopcontract

Vereniging Eigen Huis

4  Telefonische bespreking van het contract

Veelgestelde vragen

Moet ik lid van Vereniging Eigen Huis zijn?
Al onze dienstverlening is voor leden. Nog geen lid, geen probleem. Een lidmaatschap kost nog geen dertig euro per jaar voor particulieren en vijfenzestig euro voor een VvE.
Hoe gaat het maken van de afspraak in zijn werk?
Na het aanvragen van de Koopcontract Beoordeling nemen wij telefonisch contact met je op. Het Secretariaat Juridisch Bureau maakt in overleg een terugbelafspraak met de jurist die het contract beoordeelt.
Hoelang duurt het voordat het contract met mij wordt besproken?
De bespreking van jouw contract(en) vindt gemiddeld vijf werkdagen na ontvangst van de opdracht plaats op het met jou afgesproken tijdstip.
Waaruit kunnen eventuele vervolgstappen bestaan?
Op basis van de terugkoppeling van de bevindingen krijg je telefonisch voorstellen voor contractwijzigingen ter verbetering van jouw rechtspositie. Indien van toepassing krijg je tips voor de onderhandeling.
Wat zijn de kosten van een koopcontract beoordeling?
We rekenen een vaste prijs van €200 (incl. btw)
Kunnen er extra kosten volgen?
Nee.
Annuleren opdracht
Onze juristen besteden veel tijd en zorg aan het nakijken van jouw contract. Als je de telefonische bespreking wilt annuleren, kan dat uitsluitend telefonisch tot drie werkdagen van tevoren bij ons secretariaat Juridisch Bureau via (033) 450 76 87. Anders brengen wij de door ons gemaakte kosten in rekening.