7991-veh-desktop-nieuwbouw-stel

Rechtspositiebepaling particulier versus professionele partij

Sta sterker!

Een juridisch probleem rond eigen woningbezit met een professionele partij? Dan komen de juristen van Vereniging Eigen Huis graag voor jouw belangen op. Weten hoe sterk je staat? Met kennis van zaken bekijken we de zaak en geven advies. Bekijk hieronder hoe we werken.

Maak een afspraak

  • Ruim 40 jaar ervaring in juridisch advies aan huiseigenaren
  • Gratis telefonische eerste hulp bij een juridische vraag
  • Juridische hulp bij een conflict tegen een scherp tarief

Inzicht in je rechtspositie

Heb je een conflict met een professionele partij zoals een bouwer of een makelaar? Vervelend. De juridische experts van Vereniging Eigen Huis staan voor je klaar. Wat van belang is dat je rechtspositie wordt bepaald. Hoe sterk sta je? Onze gespecialiseerde juristen en advocaten bekijken de zaak en maken de situatie inzichtelijk. Ook advies over de mogelijke vervolgstappen en je kansen bij een eventuele vervolgprocedure schatten wij voor je in.

Persoonlijk gesprek met jurist

De eerste stap is het maken van een online afspraak met een jurist. Vervolgens lever je de gegevens aan. Onze juristen gaan vervolgens de informatie bekijken. Tijdens een telefonisch gesprek gaat de jurist de zaak rustig met je doornemen. Tijdens dat gesprek kan je natuurlijk alle vragen stellen die je hebt. Op basis van de informatie en het gesprek zorgen we dat we ons een goed beeld kunnen vormen van jouw specifieke situatie.

Advies in vervolgstappen

Op basis van de verzamelde informatie laten we je weten hoe sterk je staat in het conflict. Daar zijn we altijd open en eerlijk in. Schatten we je kansen laag in dan laten we je dat ook weten. We vertellen altijd wat de mogelijke vervolgstappen zijn. Veel van onze leden zijn vaak al geholpen met de juiste voorbeeld documenten. Onze juristen zorgen er voor dat je de juiste ter beschikking krijgt.

Eventuele vervolgstappen

Onze juristen en advocaten kunnen je bijstaan bij eventuele vervolgstappen. Denk aan het voeren van onderhandelingen. Ook is de gang naar de rechter een mogelijkheid. In veel gevallen is een rechtspositiebepaling voldoende. Mocht je aanvullende begeleiding nodig hebben, dan rekenen we een scherp ledentarief van €185,-.

De kosten

We rekenen voor de rechtpositiebepaling door onze specialisten een eenmalig vast bedrag van €360,-.

Check jouw rechtsbijstandverzekering

Heb je een rechtsbijstandverzekering? Dan bestaat de kans dat de kosten door de verzekeraar worden betaald.

In 4 stappen weet je hoe sterk je staat

Vereniging Eigen Huis

1  Maak online een afspraak

Vereniging Eigen Huis

2  Upload documenten

Vereniging Eigen Huis

3  Persoonlijk gesprek

Vereniging Eigen Huis

4  Bepaal je vervolgstap

Veelgestelde vragen

Moet ik lid van Vereniging Eigen Huis zijn?
Al onze dienstverlening is voor leden. Nog geen lid, geen probleem. Een lidmaatschap kost nog geen dertig euro per jaar voor particulieren en zestig euro voor een VvE.
Krijg ik de rechtspositiebepaling op papier?
Dat is mogelijk. Hiervoor worden extra kosten gerekend op basis van het geldende uurtarief.
Wat als ik nog vragen heb na het persoonlijke advies?
Het komt voor dat na het persoonlijke gesprek er vragen onbeantwoord blijken. Stuur dan een mail en de behandelaar neemt contact met je op.
Waarom kost een rechtspositiebepaling €360,-?
Juristen van Vereniging Eigen Huis bestuderen je zaak aandachtig en nemen persoonlijk contact met je op. We zijn daar gemiddeld genomen 2 uur mee bezig.
Kunnen er extra kosten volgen?
Als je met de rechtspositiebepaling voldoende duidelijkheid hebt en eventuele vervolgstappen zelf uitvoert dan blijven de kosten beperkt tot €360,-. Als je de rechtspositiebepaling op papier wilt ontvangen, als je besluit om te gaan procederen of onze hulp inroept bij het onderhandelen, dan rekenen we een scherp ledentarief van €185,-.
Waaruit kunnen eventuele vervolgstappen bestaan?
Het is heel goed mogelijk dat je na de rechtspositiebepaling eerst zelf contact opneemt met de partij waar je een conflict mee hebt. We hebben standaard brieven voor je beschikbaar Ook kan je de hulp van onze advocaten inroepen om je zaak te behartigen en/of de onderhandelingen te laten voeren.
Als blijkt dat procederen nodig is hoe gaat dat dan in zijn werk?
Als procederen de volgende stap wordt, spreekt de advocaat dit met je door.