7991-veh-desktop-nieuwbouw-stel

Inzicht in je rechtspositie

Heb je een conflict met een professionele partij zoals een bouwer of een makelaar? Vervelend. De juridische experts van Vereniging Eigen Huis staan voor je klaar. Wat van belang is, is dat je rechtspositie wordt bepaald. Hoe sterk sta je? Onze gespecialiseerde juristen en advocaten bekijken de zaak en maken de situatie inzichtelijk. Ook advies over de mogelijke vervolgstappen en je kansen bij een eventuele vervolgprocedure schatten wij voor je in.

Persoonlijk gesprek met jurist

De eerste stap is het maken van een online afspraak met een jurist. Vervolgens lever je de noodzakelijke stukken aan. Onze juristen bestuderen deze informatie om een zo duidelijk mogelijk beeld te krijgen. Daarna wordt een telefonisch gesprek ingepland en neemt de jurist de zaak met je door. Tijdens dat gesprek kun je natuurlijk alle vragen stellen die je hebt.

Advies in vervolgstappen

Op basis van de verzamelde informatie laten we je graag weten hoe sterk je staat. En daar zijn we natuurlijk altijd open en eerlijk in. Schatten we je kansen laag? Ook dan laten we je dat direct weten. Samen zoeken we naar mogelijke vervolgstappen. Onze juristen zorgen ervoor dat je voorzien wordt van de juiste informatie en documenten.

Eventuele vervolgstappen

Ga je vervolgstappen ondernemen? Onze juristen en advocaten kunnen je daarbij helpen. Hierbij kun je onder andere denken aan het voeren van onderhandelingen. Ook de gang naar de rechter is een mogelijkheid, echter is in veel gevallen een rechtspositiebepaling vaak voldoende. 

Mocht je aanvullende begeleiding nodig hebben en dus kiezen voor eventuele vervolgstappen na het afronden van de rechtspositiebepaling? Dan rekenen we een scherp ledentarief van *€185 per uur (incl. btw).

De kosten

Onze juristen en advocaten schieten je graag te hulp:

Dienst

Kosten incl. btw

Rechtspositiebepaling€360*
Vervolgstappen/aanvullende begeleiding 
(nadat het reguliere proces van de rechtspositiebepaling is afgerond)
Basistarief:
€185 per uur**
*    In uitzonderlijke gevallen zijn wij genoodzaakt om ons tarief bij te stellen.
**  
In het geval van een collectieve zaak, of bij een zaak met een groot financieel belang, kunnen wij genoodzaakt zijn
      het basistarief bij te stellen.
 Eventuele bijstelling in de tarieven geven wij aan, voordat we van start gaan.

Check je rechtsbijstandverzekering

Heb je een rechtsbijstandverzekering? Dan bestaat de kans dat de kosten door de verzekeraar worden betaald.

Deze dienstverlening is beschikbaar voor leden van Vereniging Eigen Huis.
Nog geen lid? Geen probleem. Krijg hier meer informatie over het lidmaatschap.

Bel ons

Tijd voor een Rechtspositiebepaling, of heb je vragen? Neem gerust contact met ons op via 033-4507750. Wij helpen je graag.

Wil je jouw rechtspositie bepalen? Volg de onderstaande 4 stappen

Vereniging Eigen Huis

1  Neem contact met ons op

Vereniging Eigen Huis

2  Upload documenten

Vereniging Eigen Huis

3  Persoonlijk gesprek

Vereniging Eigen Huis

4  Bepaal je vervolgstap

Veelgestelde vragen

Moet ik lid van Vereniging Eigen Huis zijn?
Al onze dienstverlening is voor leden. Nog geen lid, geen probleem. Een lidmaatschap kost nog geen dertig euro per jaar voor particulieren en vijfenzestig euro voor een VvE.
Krijg ik de rechtspositiebepaling op papier?
Dat is mogelijk. Hiervoor worden extra kosten gerekend op basis van het geldende uurtarief.
Wat als ik nog vragen heb na het persoonlijke advies?
Het komt voor dat na het persoonlijke gesprek er vragen onbeantwoord blijken. Stuur dan een mail en de behandelaar neemt contact met je op.
Waarom kost een rechtspositiebepaling €360 (incl. btw)?
Juristen van Vereniging Eigen Huis bestuderen je zaak aandachtig en nemen persoonlijk contact met je op. We zijn daar gemiddeld genomen 2 uur mee bezig.
Kunnen er extra kosten volgen?
Als je met de rechtspositiebepaling voldoende duidelijkheid hebt en eventuele vervolgstappen zelf uitvoert dan blijven de kosten beperkt tot €360 (incl. btw). Als je de rechtspositiebepaling op papier wilt ontvangen, als je besluit om te gaan procederen of onze hulp inroept bij het onderhandelen, dan rekenen we een scherp ledentarief van €185 per uur (incl. btw).
Waaruit kunnen eventuele vervolgstappen bestaan?
Het is heel goed mogelijk dat je na de rechtspositiebepaling eerst zelf contact opneemt met de partij waar je een conflict mee hebt. We hebben standaard brieven voor je beschikbaar Ook kan je de hulp van onze advocaten inroepen om je zaak te behartigen en/of de onderhandelingen te laten voeren.
Als blijkt dat procederen nodig is hoe gaat dat dan in zijn werk?
Als procederen de volgende stap wordt, spreekt de advocaat dit met je door.