8103-1-veh-desktop-gesprek-fiets-brievenbus

Rechtspositiebepaling particulieren onderling

Sta sterker!

Een juridische vraag rondom je eigen woning? Dan wil je weten hoe sterk je staat en hoe je deze situatie kan oplossen. Onze juristen helpen je graag verder. Met kennis van zaken bekijken we de zaak en geven advies. Bekijk hieronder hoe we werken.

Maak een afspraak

  • Ruim 40 jaar ervaring in juridisch advies aan huiseigenaren
  • Gratis telefonische eerste hulp bij een juridische vraag
  • Juridische hulp bij een conflict tegen een scherp tarief

Inzicht in je rechtspositie

Heb je een conflict rondom je eigen woning met een andere particulier of binnen de VvE? Vervelend. Graag bekijken we de zaak voor je. Onze gespecialiseerde juristen en advocaten kunnen je positie bepalen. We noemen dat rechtspositiebepaling. Samen met een jurist of advocaat maken wij de situatie inzichtelijk. Ook advies over de mogelijke vervolgstappen en je kansen bij een eventuele vervolgprocedure schatten wij voor je in. 

Persoonlijk gesprek met jurist

Je maakt online een afspraak met een jurist. Je levert de gegevens online aan. Vervolgens bekijken onze juristen de informatie. In een telefonisch gesprek nemen we de zaak rustig met je door. Je kan dan ook alle vragen stellen die je hebt. We zorgen dat we ons een goed beeld kunnen vormen van jouw specifieke situatie.

Advies in vervolgstappen

Op basis van de informatie en het gesprek laten we je weten hoe sterk je staat. Daarin zijn we  eerlijk. Als we denken dat je kansen klein zijn, dan laten we je dat ook weten. We vertellen altijd wat de mogelijke vervolgstappen zijn. Vaak ben je al geholpen met de juiste juridische documenten. Die stellen we beschikbaar.  

Wat kunnen we niet doen

Omdat het een conflict is tussen twee particulieren (of binnen een VvE) kan Vereniging Eigen Huis als belangenbehartiger van alle woningeigenaren je niet verder ondersteunen in bijvoorbeeld onderhandelingen of in een juridische procedure (de gang naar de rechter). Gelukkig leert de ervaring dat de meeste conflicten tussen particulieren zonder verdere juridische begeleiding kan worden opgelost.

De kosten

We rekenen voor de rechtpositiebepaling door onze specialisten een uurtarief van €185,-.

Check de rechtsbijstandverzekering

Heb je een rechtsbijstandverzekering? Dan bestaat de kans dat de kosten door de verzekeraar worden betaald. Is dit het geval, dan dien je dat schriftelijk bevestigd te krijgen. Wij sturen de rekening naar de verzekering.

In 4 stappen naar een oplossing

Vereniging Eigen Huis

1  Maak online een afspraak

Vereniging Eigen Huis

2  Upload documenten

Vereniging Eigen Huis

3  Persoonlijk gesprek

Vereniging Eigen Huis

4  Bepaal je vervolgstap

Veelgestelde vragen

Moet ik lid van Vereniging Eigen Huis zijn?
Al onze dienstverlening is voor leden. Nog geen lid, geen probleem. Een lidmaatschap kost nog geen dertig euro per jaar voor particulieren en zestig euro voor een VvE.
Krijg ik de rechtspositiebepaling op papier?
Ja, dat is mogelijk. De tijd  die daar voor nodig is wordt gerekend conform het uurtarief van €185,-.
Ik zit nog met vragen na het persoonlijke advies.
Het komt voor dat na het persoonlijke gesprek er vragen onbeantwoord zijn. Stuur dan een mail zodat de behandelend jurist op de vraag kan reageren.
Kunnen extra kosten volgen na beoordeling?
Als, na de beoordeling, aanvullende werkzaamheden worden gevraagd zoals het op papier zetten van de rechtsbepaling dan volgen aanvullende kosten conform het geldende uurtarief van €185,-. Dit wordt van tevoren met u besproken.
Waarom kunnen jullie wel mijn rechtspositiepositie bepalen ten opzichte van een particulier maar daarna niet procederen of mij verder helpen?
Als consumentenorganisatie behartigen we de belangen van de consument. We gaan niet tegen consumenten procederen. Deze kunnen immers ook lid zijn of lid worden van onze vereniging.