8301-veh-desktop-entree-vader-kinderen

Rechtspositiebepaling voor Vereniging van Eigenaars

Sta sterker!

Een juridische vraag binnen de VvE? Dan wil je als VvE bestuur weten hoe sterk je staat en hoe je deze situatie kan oplossen. Onze juristen helpen je graag verder. Met kennis van zaken bekijken we de zaak en geven advies. Bekijk hieronder hoe we werken.

Maak een afspraak

  
  • Ruim 40 jaar ervaring in juridisch advies aan huiseigenaren
  • Gratis telefonische eerste hulp bij een juridische vraag
  • Juridische hulp bij een conflict tegen een scherp tarief

De rechtspositie van de VvE inzichtelijk

Heb je een conflict binnen de VvE of heeft de VvE een conflict met een professionele partij? Vervelend. Graag bekijken we de zaak voor de VvE. Onze gespecialiseerde juristen en advocaten kunnen de positie van de VvE bepalen. Dit doen we door samen met een jurist of advocaat de situatie inzichtelijk te maken. We geven ook advies over de mogelijke vervolgstappen en de kansen van de VvE als gekozen wordt voor een vervolgprocedure. 

Jurist en VvE in gesprek

Online wordt een afspraak gemaakt met een jurist. De VvE levert de gegevens online aan waarna de juist de informatie bekijkt. Wat volgt is een telefonisch gesprek waarbij we de zaak doornemen. Tijdens dit gesprek kunnen ook alle vragen worden gesteld. We zorgen dat we ons een goed beeld kunnen vormen van de specifieke situatie.

Advies in vervolgstappen

Op basis van de informatie en het gesprek laten we weten hoe sterk de VvE staat. We vertellen altijd wat de mogelijke vervolgstappen zijn.

Wat kunnen we niet doen

Als het een conflict is tussen de VvE en een bewoner, dan kan Vereniging Eigen Huis als belangenbehartiger van alle woningeigenaren de VvE niet verder ondersteunen in bijvoorbeeld onderhandelingen of in een juridische procedure. Gelukkig leert de ervaring dat meeste conflicten tussen een VvE en een bewoner zonder verdere juridische begeleiding kan worden opgelost.

De kosten

We rekenen voor de rechtpositiebepaling door onze juridische specialisten een uurtarief van €185,-.

Check de rechtsbijstandverzekering

Heeft de VvE een rechtsbijstandverzekering? Dan bestaat de kans dat de kosten door de verzekeraar worden betaald. Is dit het geval? Dan dient de VvE dat schriftelijk bevestigd te krijgen. Wij sturen de rekening naar de verzekering.

In 4 stappen duidelijkheid voor de VvE

Vereniging Eigen Huis

1  Maak online een afspraak

Vereniging Eigen Huis

2  Upload documenten

Vereniging Eigen Huis

3  Persoonlijk gesprek

Vereniging Eigen Huis

4  Bepaal de vervolgstap

Veelgestelde vragen

Moet de VvE lid van Vereniging Eigen Huis zijn?
Al onze dienstverlening is voor leden. Is de VvE nog geen lid? Geen probleem. Een lidmaatschap kost nog geen zestig euro voor een VvE.
Krijgt de VvE de rechtspositiebepaling op papier?
Ja, dat is mogelijk. De tijd die daarvoor nodig is wordt gerekend conform het uurtarief van €185,-.
De VvE zit nog met vragen na het persoonlijke advies
Het komt voor dat na het persoonlijke gesprek vragen onbeantwoord zijn. Stuur dan een mail naar ons zodat de behandelend advocaat/jurist de vraag alsnog kan beantwoorden.
Kunnen extra kosten volgen na de beoordeling?
Als aanvullende werkzaamheden worden gevraagd na de beoordelingen zoals het op papier zetten van de rechtsbepaling dan volgen aanvullende kosten conform het geldende uurtarief van €185,- per uur. Dit wordt van tevoren met de VvE besproken.
Waarom kunnen jullie wel de rechtspositiepositie bepalen voor een VvE ten opzichte van een bewoner, maar daarna niet procederen of mij verder helpen?
Als consumentenorganisatie behartigen we zowel de belangen van de VvE als ook de bewoner. We gaan niet tegen consumenten procederen. Deze kunnen immers ook lid zijn of lid worden van onze vereniging.