DSC_7749-1-1903x320-dame-in-het-raam

Krijg een second opinion over jouw zaak

Vertrouw op ruim 40 jaar ervaring

Heb jij een conflict rondom je eigen woning en denkt dat de jurist van de rechtsbijstandverzekering dat je zwak staat? Vervelend, helemaal als je zelf denkt in je recht te staan. Wil je het advies van de jurist laten controleren? Onze juristen kijken graag mee met jouw zaak en geven een second opinion.

 • Gratis telefonisch eerste hulp
 • Second opinion wordt betaald door rechtsbijstandsverzekering
 • Uitkomst second opinion is bindend voor jou en de verzekering

Laat een jurist meekijken met jouw zaak

Heb jij voor een conflict over jouw woning de rechtsbijstandsverzekering ingeschakeld? En denkt de betreffende jurist dat je zwak staat, terwijl jij hier zelf een andere mening over hebt? Dan kun je overwegen onze juristen een second opinion te laten uitvoeren. Onze jurist bekijkt jouw zaak en stelt een uitgebreide second opinion op. Wat de uitkomst ook is: jij en je rechtsbijstandsverzekering zijn verplicht om ons advies uit de second opinion op te volgen. 

Als lid van Vereniging Eigen Huis krijg je een second opinion die door je rechtsbijstandsverzekering wordt betaald.

  Bel of mail ons

  Tijd voor een Second Opinion of heb je vragen? Neem contact met ons op, wij helpen je graag. Het juridisch secretariaat is bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 18.00 uur op 033 450 76 87 of via mail.

  In 4 stappen een Second Opinion uitgevoerd

  Vereniging Eigen Huis

  1  Neem contact op met Eigen Huis Advocaten

  Vereniging Eigen Huis

  2  Eigen Huis Advocaten bepaalt of de Second Opinion uitgevoerd kan worden

  Vereniging Eigen Huis

  3  Na akkoord verzekeringsmaatschappij bespreken we de zaak

  Vereniging Eigen Huis

  4  Second Opinion op schrift

  Veelgestelde vragen

  Wil jij een second opinion laten uitvoeren om te controleren of de jurist van de rechtsbijstandverzekering het bij het rechte eind heeft? Dan is het logisch dat je vooraf nog wat vragen hebt. Hieronder vind je het antwoord op veelgestelde vragen.

  Moet ik lid zijn van Vereniging Eigen Huis?
  Alle dienstverlening van Vereniging Eigen Huis is exclusief voor leden. Dit betekent dat een lidmaatschap noodzakelijk is om een second opinion te laten uitvoeren. Heb je nog geen lidmaatschap? Voor nog geen dertig euro per jaar word je lid.
  Wat zijn de kosten voor een second opinion?

  Jouw rechtsbijstandsverzekering betaalt de kosten voor een second opinion, mits je hen op de juiste wijze informeert. Wij vragen voor een second opinion een vast bedrag van € 2.117,50 (inclusief btw).

  Wat gebeurt er als jullie het eens zijn met het advies van de andere jurist?
  Wij zijn onafhankelijk en bestuderen jouw zaak grondig. Blijkt uit de second opinion dat de zaak weinig kans van slagen heeft? Dan zijn we daar eerlijk in en houdt het verzekerde traject op. Je kunt er dan nog wel voor kiezen om op eigen kosten ergens anders een advocaat in te huren.
  Hoe kan ik jullie vragen om een second opinion uit te laten voeren?
  Neem hiervoor contact met ons op via 033 – 450 76 87 of per email. Als we op basis van jouw globale omschrijving besluiten de second opinion uit te voeren, neem je contact op met je rechtsbijstandsverzekering om te melden dat Eigen Huis Advocaten een second opinion gaat uitvoeren.
  Brengen jullie extra kosten in rekening?
  Nee, een second opinion heeft een vast bedrag dat wij volledig in rekening brengen bij je bijstandsverzekering.

  Juridisch advies op maat

  Ga jij een woning kopen? Wil je hulp bij het beoordelen van het contract voor een verbouwing? Of heb je een juridisch conflict met je aannemer of een ander partij? Wij komen je graag te hulp.

  Bekijk ons volledige aanbod