DSC_7749-1-1903x320-dame-in-het-raam

Second Opinion

Je hebt een conflict rond je eigen woning. Dat is natuurlijk vervelend. Helemaal vervelend is het als de jurist van de rechtsbijstandverzekering die voor jouw belangen moet opkomen van mening is dat je zwak staat. Ben je het hier niet mee eens? Dan kan Vereniging Eigen Huis je toch helpen. Wij vertegenwoordigen al meer dan 40 jaar onze leden bij juridische conflicten. Onze advocaten hebben zich gespecialiseerd in de rechtsgebieden rond het eigen woningbezit. Als geen ander kunnen onze advocaten de zaak objectief opnieuw bekijken en beoordelen. Dat noemen we een Second Opinion.

Waarom een Second Opinion uit laten voeren

Je wilt graag je recht halen en je bent het niet eens met de jurist van de rechtsbijstandverzekering die jouw belangen behartigt.

Als rechtsbijstand verzekerde heb je bij een verschil van mening over het juridisch standpunt dat de jurist van de verzekeringsmaatschappij inneemt altijd het recht op een Second Opinion. De verzekering vergoedt altijd de kosten van de Second Opinion. Wel moet vooraf de verzekeringsmaatschappij toestemming geven voor het maken van de kosten. 

Hoe gaat een Second Opinion in zijn werk

Je levert globale informatie over de zaak aan zodat we een beeld krijgen van het juridisch geschil.
Aan de hand daarvan bepalen we of we een Second Opinion kunnen uitvoeren. Als we positief zijn neem je contact op met je verzekeringsmaatschappij en meld  je dat je wilt dat ‘Eigen Huis Advocaten’ een Second Opinion uitvoert.

Na akkoord door de verzekeringsmaatschappij ontvangen wij van de verzekeraar het dossier. Dit dossier bestuderen we en bespreken we met je. Daarbij heb je alle ruimte om jouw verhaal te doen. Als er informatie ontbreekt dan vragen we je dit aan te vullen. Tijdens de bespreking wordt, tenzij nader onderzoek nodig is, de uitkomst medegedeeld.  Wij stellen een gemotiveerde Second Opinion op schrift en dit wordt vervolgens aan jou en de verzekeringsmaatschappij gezonden.

Na het uitbrengen van de Second Opinion zijn jij en de verzekeringsmaatschappij gebonden aan de uitkomst. Aan de hand van de uitkomst zal de zaak moeten worden doorgezet of stopgezet. De verzekeringsmaatschappij betaalt de kosten aan ons.

Wat zijn de kosten voor een Second Opinion

De kosten voor een Second Opinion worden betaald door de verzekeringsmaatschappij. Eigen Huis Advocaten vraagt voor een Second Opinion een vast bedrag van €2.117,50 (incl. btw).

Deze dienstverlening is beschikbaar voor leden van Vereniging Eigen Huis. Nog geen lid? Geen probleem. Krijg hier meer informatie over het lidmaatschap.

Bel of mail ons

Tijd voor een Second Opinion, of heb je vragen? Neem contact met ons op, wij helpen je graag. Het juridisch secretariaat is bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 18.00 uur op 033 450 76 87 of via mail.

In 4 stappen een Second Opinion uitgevoerd

Vereniging Eigen Huis

1  Neem contact op met Eigen Huis Advocaten

Vereniging Eigen Huis

2  Eigen Huis Advocaten bepaalt of de Second Opinion uitgevoerd kan worden

Vereniging Eigen Huis

3  Na akkoord verzekeringsmaatschappij bespreken we de zaak

Vereniging Eigen Huis

4  Second Opinion op schrift

Veelgestelde vragen

Moet ik lid van Vereniging Eigen Huis zijn?
Al onze dienstverlening is voor leden. Nog geen lid, geen probleem. Een lidmaatschap kost nog geen dertig euro per jaar voor particulieren en vijfenzestig euro voor een VvE.
Wat moet ik doen om een Second Opinion te laten uitvoeren?
Contact met ons opnemen op telefoonnummer 033 - 450 76 87 of per email en ons vragen een Second Opinion uit te voeren. Als we positief zijn op basis van een globale omschrijving van de zaak kan je contact opnemen met je verzekeringsmaatschappij om te melden dat jij een Second Opinion laat uitvoeren door Vereniging Eigen Huis. De verzekeringsmaatschappij geeft Eigen Huis Advocaten de opdracht om de Second Opinion uit te voeren. Wij ontvangen van de verzekeringsmaatschappij het dossier. Vervolgens nemen wij contact met je op om de zaak te bespreken.
Wie betaalt de kosten?
Jouw rechtsbijstandverzekering betaalt de kosten. Neem altijd contact op met de rechtsbijstandsverzekeraar om de mogelijkheid van een Second Opinion te bespreken als de jurist van Vereniging Eigen Huis positief is over jouw zaak.
De Second Opinion geeft mij gelijk wat nu?
De uitkomst van de Second Opinion is bindend. Als uit de Second Opinion blijkt dat je gelijk hebt dan zal in overleg met de verzekeringsmaatschappij de te ondernemen stappen worden besproken. In de meeste gevallen stopt het traject met Vereniging Eigen Huis na het uitbrengen van de uitkomst. Als uit de Second Opinion blijkt dat je geen gelijk hebt, dan stopt de verzekeraar de zaak.
Wat als de Second Opinion het standpunt onderschrijft van de eerdere jurist?
Als (ook) uit de Second Opinion blijkt dat de zaak weinig kans van slagen heeft dan zijn we daar duidelijk in. Helaas houdt dan het verzekerde traject op. Je kan altijd kiezen om ergens anders op eigen kosten de zaak voort te zetten.
Kunnen er extra kosten volgen?
Nee, de kosten zijn via de rechtsbijstandverzekering gedekt.