Voor VvE'sContact
BackHome
Kennisbank

Mag ik verwachten dat de cementvloer van mijn nieuwbouwwoning geschikt is voor elke vloerafwerking?

Voor welke vloerafwerking de dekvloer van je nieuwbouwwoning geschikt moet zijn, hangt op de eerste plaats af van wat je daarover bent overeengekomen met de bouwer van de woning. Meestal is hierover niets afgesproken. De vloer hoeft dan waarschijnlijk slechts geschikt te zijn voor textiele vloerbedekking.

Eis van goed en deugdelijk werk

Heb je geen afspraken gemaakt over de kwaliteit van de vloer, dan moet de vloer voldoen aan de algemene eis van goed en deugdelijk werk. Bij de invulling van deze eis kan worden aangesloten bij de NEN 2747. In deze kwaliteitseis worden normen gesteld over onder andere vlakheid van de vloer. In de NEN 2747 is echter niet specifiek aangegeven voor welke soort vloerbedekking een dekvloer in ieder geval geschikt moet zijn.

Textiele vloerbedekking

Verdedigbaar is dat een dekvloer in ieder geval geschikt moet zijn voor toepassing van een textiele vloerbedekking, omdat een textiele vloerbedekking de minste eisen stelt aan de sterkte en vlakheid van de ondervloer. Andere soorten vloerafwerking vergen meer qua vlakheid en sterkte van de dekvloer. Vooral als het gaat om een tegel-, pvc- of marmoleumvloer zal waarschijnlijk achteraf egalisatie van de dekvloer nodig zijn, tenzij uit de overeenkomst met de aannemer blijkt dat de dekvloer geschikt moet zijn voor een dergelijke vloerbedekking.

Aandachtspunten

  • Als je de vloerbedekking laat leggen, dan moet de stoffeerder beoordelen of de ondergrond geschikt is en waarschuwen als dit niet het geval is.

Ook interessant in kennisbank

Deel deze pagina

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenSpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen
VEH
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggen
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube