Voor VvE'sContact
BackHome
Kennisbank

Wie bepaalt de herstelwijze van een verborgen gebrek waarvoor de aannemer aansprakelijk is?

Uitgangspunt is dat de aannemer de wijze van herstel bepaalt. Je bent verplicht hem gelegenheid tot herstel te geven, tenzij dit in verband met de omstandigheden niet van je kan worden gevraagd.

De aannemer moet uiteraard wel goed en deugdelijk herstel aanbieden. Bovendien moet de aannemer zich houden aan het  en de overeenkomst die je gesloten hebt. Doet hij dat niet of is er van het voorgenomen herstel geen goed resultaat te verwachten, dan hoef je geen gelegenheid tot herstel te geven.

Wees echter terughoudend met het weigeren van herstel, omdat meestal niet met zekerheid te zeggen valt dat van het voorgenomen herstel geen goed resultaat te verwachten valt.

Aanvullende schade

Meestal zal herstel van het gebrek op een goed en deugdelijke manier voldoende zijn, maar het kan zijn dat de opdrachtgever ondanks het herstel nog steeds schade lijdt als gevolg van het gebrek. Als dat zo is, dan kan deze schade voor vergoeding in aanmerking komen.

Hoe nu verder

  • Schakel je rechtsbijstandverzekeraar in of maak gebruik van onze juridische dienstverlening

Ook interessant in kennisbank

Deel deze pagina

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenSpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen
VEH
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggen
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube