Aankoopcoach

De Koopcoach

Jouw persoonlijke partner bij het aankopen van jouw nieuwe woning.

Onze Koopcoaches begeleiden je tijdens het bieden op een woning met Eigen Huis Aankoopzekerheid en/of het bieden en onderhandelen om zo een optimale uitgangspositie te creëren bij de aankoop van jouw nieuwe woning.

Ja, ik wil een Koopcoach-dienst afnemen
 • Bieden zonder voorbehoud van financiering
 • Biedingsvoorstel om zelf te kunnen onderhandelen
 • Onderhandelingen kunnen uitbesteden

Een combinatie van deze diensten is ook mogelijk in overleg met de Koopcoach.

Hoe helpt de Koopcoach jou?

Je hebt je ideale woning gevonden of je bent al een aantal keer niet succesvol geweest met het bieden op een woning. Het biedingsproces is één van de belangrijkste, maar ook de spannendste fase van het aankoopproces. Wat moet je bieden? Is het verstandig om te bieden zonder voorbehoud van financiering? En ga je zelf onderhandelen en bieden, of besteed je dat uit? Vaak heb je als potentiële koper veel minder informatie dan de verkopende makelaar heeft en begin je daardoor ook nog eens met een achterstand. Allemaal zaken die je kans op een succesvolle aankoop kunnen beïnvloeden.

Jouw Eigen Huis Koopcoach

De Eigen Huis Koopcoach is jouw persoonlijke coach bij het biedings- en aankoopproces van jouw nieuwe woning. De Koopcoach:

 • vertegenwoordigt jou naar alle betrokken partijen bij jouw koopproces ;
 • maakt voor jou goede afspraken met samenwerkende partners;
 • regisseert het gehele koopproces ;
 • controleert de gemaakte afspraken ;

Vereniging Eigen Huis

1  Online aanmelden

Vereniging Eigen Huis

2  Telefonische kennismaking

Vereniging Eigen Huis

3  Jouw persoonlijke vraagbaak

Kosten Koopcoach

Je hebt de keuze uit drie diensten: Eigen Huis Aankoopzekerheid, biedingsindicatie(door makelaar), uitbesteden onderhandeling(door makelaar). Deze diensten zijn ook met korting te combineren zijn (in overleg met de Koopcoach). Veel van onze leden kiezen ervoor om het biedingsproces en de onderhandeling uit te besteden. Want als koper reageer je misschien met meer emotie, terwijl een buitenstaander er objectief in staat. Wil je je kans op een succesvolle aankoop vergroten? Dan is de Eigen Huis Aankoopzekerheid de oplossing. Hiermee kun je bieden zonder voorbehoud van financiering. En dat zonder risico's.

Veelgestelde vragen De Koopcoach

Wat is het verschil tussen een aankoopmakelaar en De Koopcoach?

Een aankoopmakelaar ontzorgt je volledig en gaat mee met bezichtigingen. Een aankoopmakelaar is daarom ook een stuk duurder. De Koopcoach begeleidt je op afstand en is onafhankelijk. De Koopcoach helpt je bij relevante diensten als je een woning hebt gevonden en je een bod (eventueel zonder voorbehoud van financiering) wilt uitbrengen.

Wat als mijn Koopcoach afwezig is en ik een dringende vraag heb?

Er staat altijd een Koopcoach voor je klaar. Is jouw persoonlijke Koopcoach afwezig? Dan neemt een andere Koopcoach het contact tijdelijk over. Je kunt dus altijd bij een Koopcoach terecht.

Wanneer kan ik mijn Koopcoach bereiken?
De Koopcoaches zijn te bereiken per e-mail en telefonisch tijdens onze openingstijden: maandag t/m donderdag van 9.00 tot 17.30 uur en op vrijdag van 9.00 tot 16.30 uur.

Veelgestelde vragen Eigen Huis Aankoopzekerheid

Wat als ik de woning niet krijg?
Eigen Huis Aankoopzekerheid, Onderhandeling of Biedingsadvies is voor 1 woning. Daarom moet voor een volgende woning opnieuw een aanvraag worden gedaan. Omdat jouw gegevens al bekend zijn, geven we een korting.
Wat als mijn bod geaccepteerd wordt en ik maak gebruik van Eigen Huis Aankoopzekerheid?

Allereerst: gefeliciteerd met de woning! Nu kan de afronding snel geregeld worden. We willen dit binnen 3 werkdagen wettelijke bedenktijd voltooien. Binnen deze termijn kun je zonder opgaaf van reden de koopovereenkomst ontbinden.

De Koopcoach regelt gelijk na overeenstemming van het bod een spoedtaxatie voor je. De verkoper moet meewerken aan deze spoedtaxatie om de zaken snel af te kunnen ronden. De bank heeft de financiering al op je inkomen getoetst. In de condities van de koop neem je dan ook op dat je dit bod doet onder de condities dat de verkoper en/of makelaar actief meewerkt in het proces en de taxatie laat plaatsvinden binnen 2 tot 3 werkdagen na akkoord van het bod. De Koopcoach bewaakt samen met jou de wettelijke bedenktijd van 3 werkdagen zoals die geldt voor een koopakte. Dit om je continue op de hoogte te houden, maar ook om de voortgang en de termijnen goed in de gaten te houden.

  Wat als de wettelijke bedenktijd verstreken is en je krijgt je financiering niet rond?

  Als er onzekerheid ontstaat om de woning te kopen, gaan we je adviseren hoe hiermee om te gaan. Uiteraard spannen wij ons maximaal in om een oplossing te vinden maar er zijn mogelijk redenen waarbij je adviseren om van de koop af te zien. Deze instructie geven we je om daarmee de aansprakelijkheid van de 10% overeengekomen koopsom niet te betalen.

  Mochten we je je het advies hebben gegeven om binnen de wettelijke bedenktijd van 3 dagen tot ontbinding over te gaan en je besluit zelfstandig de koop voort te zetten, dan nemen wij de waarborgsom niet voor onze rekening. De beslissing is uiteraard altijd aan jou.

  Veelgestelde vragen Bieden en onderhandelen

  Kan ik voor elk onderpand een biedingsindicatie (door makelaar) of onderhandeling opvragen?

  Het opvragen van een biedingsindicatie (door makelaar) of onderhandeling is niet mogelijk voor de volgende panden:

  • Panden met een agrarische bestemming
  • Panden met een functie bedrijfsonroerendgoed (BOG)
  • Panden zonder woonbestemming
  • Recreatiewoningen
  • Woningen met een waarde hoger dan € 750.000
  Voor Eigen Huis Aankoopzekerheid gelden aanvullende eisen ten aanzien van het onderpand.
  Wanneer ontvang ik het biedingsindicatie (door makelaar) of starten we de onderhandeling?
  Uiterlijk binnen 2 werkdagen na betaling van het extra pakket ontvang je de biedingsindicatie (door makelaar) of neemt de partnerorganisatie contact op voor de onderhandeling. De biedingsindicatie (door makelaar) en onderhandeling gaat per woning.
  Hoe werkt een extra biedingsindicatie (door makelaar) en onderhandeling?

  De biedingsindicatie (door makelaar) en de onderhandelingen worden uitgevoerd door een partner van Vereniging Eigen Huis. Deze dienst kun je niet los afnemen en is altijd in combinatie met een Koopcoach. Wil je een extra biedingsindicatie (door makelaar) of onderhandelingen voor een volgende woning, dan kan dit tegen een meerprijs.

  • Extra biedingsindicatie (of het basispakket uitbreiden): € 150
  • Extra onderhandeling nieuwe woning (of het basispakket uitbreiden): € 160
  Kan ik een spoedaanvraag doen voor bieden en/of onderhandelen?

  Ja, dat kan. Voor een biedingsindicatie (door makelaar) met spoed betaal je een meerprijs van € 50,- en voor onderhandeling met spoed een meerprijs van € 125,-.

  De werkzaamheden worden verricht op werkdagen binnen 24 uur na betaling. Bij een spoedopdracht kunnen werkzaamheden ook op zaterdag worden verricht.

  Voordelen van een Koopcoach

  Vereniging Eigen Huis
  Relevante diensten en coördinatie
  Vereniging Eigen Huis
  Begeleid je tijdens het proces voor, tijdens en na het bieden
  Vereniging Eigen Huis
  Inclusief scan van je koopcontract op hoofdlijnen
  Vereniging Eigen Huis
  Zekerheid over je financiering bij een bod zonder voorbehoud van financiering. Optioneel biedingsindicatie (door makelaar) en onderhandeling.
  Vereniging Eigen Huis
  Relevant op de belangrijkste momenten in het koopproces

  Extra advies of diensten nodig? Je Koopcoach regelt het

  Heb je aanvullend advies nodig, bijvoorbeeld bij een heel specifieke vraag, dan kun je rekenen op andere experts binnen Vereniging Eigen Huis. Je persoonlijke Koopcoach weet precies wie ze daarvoor kan benaderen.

  En heb je gedurende het aankooptraject één van onze diensten nodig, dan regelt de Koopcoach dat ook voor je. Bijvoorbeeld een bouwtechnische keuring of verzekeringen voor je woning. Bekijk al onze diensten.