Een belangrijke stap op weg naar je nieuwe huis is het koopcontract. Meestal stelt de verkoopmakelaar deze op aan de hand van de model koopovereenkomst. We raden je aan je koopcontract zorgvuldig door te nemen, zodat je weet waarvoor je tekent.

Wat is een model koopovereenkomst?

In Nederland worden bestaande huizen meestal verkocht aan de hand van een model koopovereenkomst zoals opgesteld door Vereniging Eigen Huis, de Consumentenbond, NVM, VastgoedPRO en VBO Makelaar. Zo wordt gewaarborgd dat alle afspraken tussen koper en verkoper eerlijk worden vastgelegd. Wordt er iets gewijzigd in een model koopovereenkomst? Dan hoort dit duidelijk aangegeven te worden. Dit gebeurt in de praktijk lang niet altijd. En dat kan grote gevolgen hebben voor jou als koper.

Wat is de gratis Koopcontractscan?

De Koopcontractscan vergelijkt jouw koopcontract direct met de model koopovereenkomst. Is iets gewijzigd, toegevoegd of doorgehaald? Dan wordt dit meteen opgespoord. Je ontvangt vervolgens de resultaten van de scan en advies over eventuele vervolgstappen in een persoonlijk rapport. Zo weet je precies waar je aan toe bent en kom je achteraf niet voor verrassingen te staan. 

Hoe werkt het?

Vereniging Eigen Huis

1  Online aanmelden

Vereniging Eigen Huis

2  Uploaden contract

Vereniging Eigen Huis

3  Ontvang je scan

Vereniging Eigen Huis

4  Bepaal je vervolgstappen

Bekijk ook onze andere mogelijkheden

Bekijk hier het gehele overzicht van onze mogelijkheden om zekerheid te krijgen over je koopcontract.