Artikel
Lidmaatschap

Vereniging Eigen Huis verwelkomt het 800.000e lid

Hoera! Rogier Ploeger (33) is het 800.000e lid van Vereniging Eigen Huis. Daarom voor hem een levenslang lidmaatschap en een bos bloemen.
Auteur: Sanne Dijkgraaf | Publicatiedatum: 1 juli 2021

“Mijn ouders en schoonouders zijn al jaren lid van Vereniging Eigen Huis,” zegt Rogier Ploeger. “Toen mijn vriendin Lisanne en ik ons in 2019 inschreven op vrije kavelbouw en een jaar later een kavel toegewezen kregen in Meteren, zijn we op advies van onze ouders meteen lid geworden van de vereniging.”

Eind vorig jaar gingen de palen van het huis van Rogier en Lisanne de grond in. Vier maanden later stond er een woning. “We zitten wel nog in een bouwput, rond het huis wordt nog volop gebouwd. De wijk moet klaar zijn in de zomer van 2022. Toen we de kavel kregen toegewezen, begon het voortraject met de gemeente. Zo moesten er vergunningen worden aangevraagd. Ik kom zelf uit de bouw dus ik weet gelukkig wel een beetje wat er bij de bouw van een huis komt kijken. We zijn in gesprek gegaan met bouwers en kozen voor een bedrijf uit Emmeloord.”

Bouw van het huis

Nadat het schetsontwerp door de gemeente was goedgekeurd, begon de bouw van het prefabhuis. Wekelijks reden Rogier en Lisanne vanuit Utrecht naar Meteren om te kijken hoe de bouw ervoor stond. “Het was heel leuk om zo mee te kunnen kijken hoe ons huis werd gerealiseerd. Het is een vrijstaande woning van 180 vierkante meter geworden met 340 vierkante meter grond eromheen. Heerlijk voor onze twee dochters.”

Rogier Ploeger

Opleveringskeuring

Het stel heeft via de vereniging een opleveringskeuring geboekt. “We waren ontzettend blij met de bouwkundig inspecteur. Hij lette op dingen die je zelf niet ziet, dat was prettig om te merken. We hebben de hele woning doorlopen. De bouwkundige begon op zolder en ging vanuit daar elke kamer langs met een checklist. Hij gaf ons ook uitleg over bijvoorbeeld de warmtepomp. Dat vonden we een waardevolle toevoeging. De bouwkundige is professioneel en onafhankelijk en dat geeft een veilig gevoel. Er was een binnendeur kapot, de bouwkundige noteerde in het rapport dat die moest worden vervangen en de projectleider ging daarmee akkoord. Eigenlijk verliep dat heel soepel, zonder discussie.”

Rogier is blij dat hij en Lisanne lid zijn geworden van de vereniging. “Ik heb onlangs nog advies ingewonnen. Naast ons huis wordt geheid, maar er zijn geen nulmetingen gedaan. We hebben de vereniging gevraagd wat we het beste kunnen doen en we zijn goed te woord gestaan. De lidmaatschapskosten zijn laag en de dienstverlening goed.”

Dit is een bewerkte versie van het artikel 'Vereniging Eigen Huis verwelkomt het 800.000e lid’ uit Eigen Huis Magazine, editie juli/augustus 2021.

 

Ook interessant

Cadeau voor alle leden

Vereniging Eigen Huis is de grens van 800.000 leden gepasseerd, en dat willen we met zijn allen vieren. Voor alle leden is er daarom een cadeautje. Lees meer

Geef een lidmaatschap cadeau

Ken je iemand die een huis gaat kopen? Laat hem of haar kennismaken met de voordelen van Vereniging Eigen Huis en geef een jaarlidmaatschap cadeau voor € 30,60 Geef cadeau

Onze diensten

Van hypotheekadvies tot een bouwkundige keuring: ontdek hoe we jou kunnen helpen bij het kopen van woning. Bekijk onze diensten