Diensten voor VvE's

Opleveringskeuring algemene ruimten

Bij een nieuwbouwappartement kunt u bij ons een Opleveringskeuring algemene ruimte boeken. Een ervaren bouwkundige controleert de gemeenschappelijke ruimtes van uw appartementencomplex op opleveringsgebreken. Zo weet u waar u aan toe bent en voorkomt u dat u later zelf moet opdraaien voor reparatiekosten. U vraagt een Opleveringskeuring algemene ruimte al aan vanaf € 223.

Meerjarenonderhoudsplanning (MJOP)

Vanaf 1 januari 2018 moeten VvE’s verplicht sparen voor onderhoud is het reservefonds. Wilt u weten welke onderhoudskosten u als VvE kunt verwachten? En hoeveel geld u maandelijks opzij moet leggen om dit onderhoud te kunnen betalen? Laat Vereniging Eigen Huis dan een Meerjarenonderhoudsplanning (MJOP) opstellen. Alle VvE’s kunnen bij Vereniging Eigen Huis terecht voor een Meerjarenonderhoudsplanning. Dus vanaf één gebouw met twee appartementen kunt u al een offerte aanvragen. Ons MJOP kunt u verwerken in Twinq.

Nationale Notaris

Heeft uw VvE een notaris nodig, bijvoorbeeld voor de splitsingsakte of het huishoudelijk reglement? Als VvE-lid van Vereniging Eigen Huis kunt u hiervoor met korting terecht bij Nationale Notaris.

Lees meer over de Nationale Notaris voor VvE’s

Juridisch advies

Een VvE heeft te maken met veel wettelijke regels. Er is een splitsingsakte, er zijn reglementen en een VVE heeft te maken met andere partijen voor bijvoorbeeld het onderhoud van het complex. En er zijn natuurlijk afspraken tussen bewoners onderling zoals die zijn vastgesteld in het huishoudelijk reglement. 

Als VvE-lid van Vereniging Eigen Huis kunt kosteloos telefonisch advies krijgen van onze experts. En mocht u een zaak hebben waarbij u juridisch ondersteund moet worden, dan kunt u een beroep doen op een van onze juristen of advocaten tegen een voor leden voordelig uurtarief van € 160.

Lees meer over juridisch advies

Verzekering voor VvE’s

Een opstalverzekering is voor VvE’s wettelijk verplicht. Als lid van Vereniging Eigen Huis profiteert uw VvE van korting op de VvE Meerkeuzepolis van Centraal Beheer Achmea met goede voorwaarden en aantrekkelijke tarieven. U ontvangt 5 % korting op het VvE-verzekeringspakket. Sluit u het VvE-verzekeringspakket online af bij Centraal Beheer, dan ontvangt u daarnaast het eerste jaar 10 % korting.

Lees meer over de Meerkeuzepolis van Centraal Beheer

Voorzitter VVE-vergadering

Herkent u dit? U wilt een (nog) betere structuur in de VvE-vergadering. Of er zijn issues waarbij het belangrijk is dat iemand de rust en structuur weet te bewaren. Dan kan (tijdelijke) professionele ondersteuning de oplossing zijn. Vereniging Eigen Huis kan u daarbij helpen door een onafhankelijke voorzitter te selecteren. Een ervaren, professionele voorzitter bespreekt met u welke ondersteuning hij/zij uw VvE kan bieden in (de aanloop naar) de vergadering. Voor meer informatie kunt u contact opnemen via 033 450 77 50.

logoWebsitevhjaar

Wij zijn genomineerd voor website van het jaar 2018. Stem ook!

Stem nu!
Sta ook sterker met ruim 750.000 leden.