Voor VvE'sContact
BackNieuws

Maak je nieuwe huis klaar voor de toekomst

De sleutel van je nieuwe huis is hét moment om na te denken over energiebesparende maatregelen. Toch? Of had je al tijdens het aankooptraject al advies moeten krijgen van één van de vele professionals. 'Dat laatste', vindt beleidsadviseur Maud Weide. 

Daar sta je dan, trots met de sleutel van je ‘nieuwe’ jaren dertig woning in de hand. Extra trots, omdat het niet gemakkelijk is in deze oververhitte woningmarkt een woning te bemachtigen. Maar je staat voor nóg een uitdaging. Niet alleen de woningmarkt is oververhit. Je wilt een steentje bijdragen tegen de verdere oververhitting van de aarde door je nieuwe woning te verduurzamen.

Waar begin je?

Makkelijker gezegd dan gedaan. Want waar begin je met verduurzamen? Moet je dat allemaal uit eigen zak betalen of steunt de overheid met subsidies? Wie kan hierover het beste adviseren? Is het handig om nu al te gaan verduurzamen? Of kan je beter nog even wachten? Te veel vragen. Maar daarin sta je niet alleen. Uit eerder onderzoek van Vereniging Eigen Huis blijkt dat 80% van de huizenkopers graag advies wil over de mogelijkheden om te gaan verduurzamen.  Je denkt pas over verduurzamen na als je de sleutel in handen hebt. Vaak staat er dan een grote verbouwing gepland. De keuken, badkamer en de vloer worden gelijk aangepakt. Maar als je huis dan toch een grote bouwput is, dan is het nemen van verduurzamingsmaatregelen het beste moment. Had je dit maar eerder beseft. 

Eerder advies over verduurzaming

Was het niet fijner geweest als je al tijdens het aankoopproces advies had gekregen over de verduurzamingsmogelijkheden? Je spreekt vele professionals die jou helpen bij de aankoop maar mogelijkheden tot verduurzaming worden in de praktijk nauwelijks benoemd. Op dit moment brengt 60% van de huizenkopers de verduurzaming zélf ter sprake. Gelukkig gaat dit veranderen. Er komt een convenant waarin professionals met elkaar afspreken actief te adviseren over verduurzamingsmogelijkheden tijdens de aankoop van een woning. Vereniging Eigen Huis is betrokken bij het opstellen van dit convenant. Maar met die sleutel in je handen wil je nu ook wel graag lezen wat je wél nu kan doen. Vereniging Eigen Huis helpt je daar graag bij.

Huis gekocht? Zo kun je verduurzamen

Als je net een nieuw huis gekocht hebt komt er natuurlijk veel op je af. Heb je ook al nagedacht over energiebesparende maatregelen? Wij helpen je op weg met handige tips en informatie. Zo is je nieuwe huis straks klaar voor de toekomst. Ontdek de mogelijkheden.

Meer informatie

Over de auteur

Maud Weide is beleidsadviseur bij Vereniging Eigen Huis. ‘Nu ik veel thuis ben, zie ik steeds meer manieren waarop ik mijn huis eenvoudig kan verduurzamen.'

Deel dit artikel

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

Actueel

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenSpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen
VEH
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggen
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube