Huiseigenaar
VvE
NieuwsContact
BackNieuws

Nu online: Huisbazen, een podcast over nieuwbouw

Waarom wordt er toch zo weinig gebouwd? Maak je op deze woningmarkt eigenlijk wel een kans om iets nieuws te kopen? Heb je zelf enige invloed of wordt er voor jou beslist? En als je dan toch een nieuwbouwhuis vindt, wat komt er dan op je af? In de vierdelige podcastserie ‘Huisbazen’ van Vereniging Eigen Huis gaat presentator Bart Jan Cune op zoek naar antwoorden. 

De komende tien jaar wil het demissionaire kabinet een miljoen huizen laten bijbouwen. Een realistisch doel of blijft het bij een illusie?  Want afgelopen jaar zijn maar iets meer dan 69 duizend huizen opgeleverd, blijkt uit cijfers van het CBS. Veel te weinig om het woningtekort van 330 duizend woningen op te lossen. 

Kansen op woningmarkt vergroten

En dat blijft niet zonder gevolgen, zo ondervond Cune tijdens zijn zoektocht die hem door praktisch heel Nederland voerde. Hij spreekt met starters, kopers, experts en beleidsmakers en zoekt naar concrete tips die jouw kansen op de huizenmarkt vergroten.  

Cune belandde onder meer in op het oog troosteloze flatwijken in Sittard en Tilburg. Toch ziet Rijksbouwmeester Floris Alkemade juist daar grote mogelijkheden om er nieuwe woningen te creëren. Ook vroeg Cune hoogleraar Woningmarkt Peter Boelhouwer over waarom het woningtekort zo hardnekkig is.  

Cune volgt Joost en Nina, een jong stel dat financieel alles op orde heeft, maar wanhopig op zoek is naar een nieuwbouwwoning en Jacques, een zeventiger die geen geschikte woning kan vinden en noodgedwongen uitwijkt naar het buitenland.

Woningnood maakt ook creatief

Huisbazen is een podcast over nieuwbouw en wat daarbij komt kijken. Maar ook over gewone mensen op een dolgedraaide woningmarkt. Mensen die het heft in eigen handen nemen en zelf een eigen kast van huis bouwen op het Twentse platteland of juist heel tiny wonen met amper maandlasten in een eigen huis in de Randstad. Woningnood maakt ook creatief, ontdekte Cune. Want wie wil er ondanks alles nu niet z’n eigen huisbaas zijn? 

Huisbazen is nu te beluisteren op eigenhuis.nl en op alle reguliere podcastplatforms. In maximaal 20 minuten per aflevering wordt de luisteraar meegenomen in de problematiek en oplossingen die bij het nieuwbouwproces horen. 

Meer informatie

Beluister de podcast Huisbazen   

Tags

Kopen-NieuwbouwWoningmarkt

Deel dit artikel

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

Actueel

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenBel de SpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen

Magazine

Magazine
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggenAdres
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube