Herken een goede schilder offerte

Vereniging Eigen Huis helpt woningbezitters met het onderhoud van hun woning. (Buiten)schilderwerk is een van de meest voorkomende en meest uitbestede onderhoudsklussen. Naast onze handige Eigen Huis Schilderservice bieden we praktische informatie over het onderhoud van het schilderwerk van je woning. 

Wil je jouw huis laten schilderen? Let dan niet alleen op de prijs, maar ook op wat het schildersbedrijf je voor dat bedrag biedt.

Wat kost een schilder?

Zoek bij voorkeur een schilder die met een vaste prijs werkt, inclusief materiaal- en voorrijkosten. Dan weet je waar je aan toe bent. Controleer in de schilder offerte of de genoemde prijs inclusief of exclusief btw is. Voor huizen ouder dan twee jaar geldt op schilderwerk een btw-tarief van 9%. 

Richtprijzen

Sommige schilders werken met richtprijzen. Wij raden je af om hiermee in zee te gaan. De eindprijs wordt pas vastgesteld als het schilderwerk is afgerond en is dus onzeker. 

Uurtarief

Je kunt ook een schilder kiezen die werkt met een uurtarief, apart van de materiaal- en voorrijkosten. De totale prijs wordt ook achteraf berekend, nadat duidelijk is hoeveel uur de schilder aan de klus heeft besteed. Het is lastig om te controleren of de opgegeven uren van de schilder kloppen. Zeker als je overdag niet thuis bent. 

Stelposten

Problemen die tijdens het verven naar voren komen, zoals houtrotherstel, mag de schilder alleen verhelpen en in rekening brengen na overleg met jou. Vermijd stelposten in de schilder offerte. Dit zijn posten die geschat worden, zoals de huur van de steiger. Je loopt het risico dat je naderhand een hogere prijs moet betalen.

Checklist schilder afspraken

Hoe uitgebreider de schilder zijn werkzaamheden toelicht in de offerte, hoe minder kans op misverstanden. Maak daarbij gebruik van de onderstaande checklist:

  • Welke materialen gebruikt hij en welke kleur, merk en type verf? Kiest hij bijvoorbeeld voor een kwaliteitsverf of voor een huismerk?
  • Hoeveel lagen gaat de schilder verven? Als het verfwerk er nog redelijk goed uitziet, is één verflaag meestal voldoende. Een onbehandeld kaal kozijn of multiplex plaat moet minimaal voorzien zijn van drie lagen: een grondverf of primer als ondergrond, een voorlak voor een goede dekkracht en tenslotte een aflakverf. Stap je over op een andere kleur, dan zijn er misschien meer verflagen nodig om alles dekkend te krijgen en ben je duurder uit. 
  • Herstelt de schilder ook kleine houtrotplekken en dicht hij eerst openstaande naden of kieren en hoe doet hij dat? Herstel is noodzakelijk voordat daadwerkelijk geschilderd wordt. Voor een goede hechting van de verf zijn ontvetten en schuren van de verfonderdelen ook belangrijk. 
  • Staat er ook een begin- en einddatum vermeld voor de klus? Natuurlijk is een schilder afhankelijk van het weer, maar voor jou is het wel prettig om een indicatie te hebben wanneer hij aan de slag gaat en wanneer hij klaar denkt te zijn. Je kunt bijvoorbeeld je vakantie hierop afstemmen. 

Garantie schilderwerk

Welke garantie biedt het schildersbedrijf? De meesten geven twee jaar garantie op het buitenschilderwerk. Sommigen bieden een aflopende garantie. Dat wil zeggen dat de vergoeding van de kosten voor garantieherstel tot nihil aflopen bij het einde van de garantietermijn. Dan krijg je bijvoorbeeld vijf jaar garantie maar wordt na twee jaar de garantie in percentage afgebouwd. Een schilder kan misschien een stuk goedkoper zijn in vergelijking met zijn collega’s, maar zijn de garantievoorwaarden dan ook hetzelfde?

Voorwaarden

Wordt in de offerte ook verwezen naar de algemene voorwaarden van de schilder? Niet alleen de garantievoorwaarden moeten daarin goed omschreven staan, maar ook bij wie je terecht kunt bij eventuele geschillen. Ook staat in de algemene voorwaarden beschreven hoe de betaling is geregeld. Vaak betaal je een gedeelte vooraf, tijdens en na afloop van de werkzaamheden. Tot slot, kijk ook of de offerte vrijblijvend en kosteloos is en of de geldigheidsduur van de offerte lang genoeg is.

Eigen Huis Schilderservice

Op zoek naar een vakschilder die topkwaliteit levert zonder gedoe? Maak dan gebruik van onze Eigen Huis Schilderservice. Gegarandeerd topkwaliteit met de beste garantie, een goede prijs en geen gedoe. De vereniging regelt het voor je. Eigen Huis Schilderservice wordt gewaardeerd met een 8,2 (ruim 8.000 mensen hebben reeds gebruik gemaakt van deze dienst). Vraag nu een vrijblijvende offerte aan.

Offerte aanvragen

Offerte aanvragen
Vraag vrijblijvend een offerte aan voor Eigen Huis Schilderservice. Meedoen kan ook als je geen lid bent van Vereniging Eigen Huis. Vraag een offerte aankeyboard_arrow_right

Zo werkt het

Zo werkt het
Vul je gegevens in, dan ontvang je een persoonlijke aanbieding. Als je dit aanbod accepteert, regelen wij de rest. Zo werkt hetkeyboard_arrow_right

Waarom we dit doen

Waarom we dit doen
Schilderwerk in topconditie krijgen zodat woningen bestand zijn tegen weer en wind en de waarde verbetert. Over onskeyboard_arrow_right

Ervaringen van anderen

Ervaringen van anderen
Vele huiseigenaren hebben gekozen voor gemak en zekerheid met Eigen Huis Schilderservice (voorheen Collectieve Inkoop Schilderwerk). Klanten aan het woordkeyboard_arrow_right