menu

Nu uw huis schilderen of wachten?

Vereniging Eigen Huis helpt huiseigenaren met het onderhouden van hun woning. (Buiten)schilderwerk is een van de meest voorkomende en meest uitbestede onderhoudsklussen. Goed buitenschilderwerk is van belang voor de waarde van uw woning. Naast onze Eigen Huis Schilderservice, bieden we praktische informatie en adviezen over onderhoud van het schilderwerk van uw woning.

Buitenschilderwerk gaat jaren mee. Hoe lang precies, hangt af van bijvoorbeeld de houtsoort, de kwaliteit van de verf en weersinvloeden. Een goede verflaag beschermt uw huis tegen regen, zon en wind. Onvoldoende beschermd hout kan leiden tot houtrot en klemmende deuren en ramen. Kozijnen laten herstellen en opnieuw schilderen is een stuk duurder dan alleen een schilderbeurt.

De beste graadmeter voor nieuwe verf

De zuidwestkant van de woning is de beste graadmeter om de staat van uw schilderwerk buiten te beoordelen. Deze zijde wordt het zwaarst belast door weersinvloeden. Let vooral op de liggende delen. Die zijn het meest kwetsbaar, omdat de zon hier lang op schijnt en vocht zich hier ophoopt. Het schilderwerk is aan vernieuwing toe als:
de verf ‘poedert’ en niet meer goed dekt; de verflaag geeft af
het schilderwerk blaasjes of scheurtjes vertoont of loslaat
er andere schade is, zoals houtrot
het buitenschilderwerk is verkleurd.

Eigen Huis Schilderservice

Op zoek naar een vakschilder die topkwaliteit schilderwerk levert met lange garantie en voor een goede prijs? Maak dan gebruik van onze Eigen Huis Schilderservice. Eigen Huis Schilderservice wordt gewaardeerd met een 8,2 (ruim 8.000 mensen hebben al gebruikgemaakt van deze dienst). Vraag nu vrijblijvend een offerte aan.