Subsidies voor onderhoud aan het huis

Subsidie vanuit de gemeente

Wanneer er subsidies worden verstrekt voor onderhoud van uw woning, zijn deze projecten voor particuliere woningverbetering meestal te vinden op de website van de gemeente.

Een aantal gemeenten geeft subsidie voor energiebesparende maatregelen. Raadpleeg de energiesubsidiewijzer

Subsidies voor monumenten

Bezit u een monument, dan kunt u wellicht aanspraak maken op subsidie. Kijk op Subsidie Rijksmonument.  

Betaal 6% in plaats van 21% btw

Voor sommige werkzaamheden aan uw woning betaalt u dan 6% btw in plaats van de gebruikelijke 21%. Dit geldt alleen als uw woning ouder is dan twee jaar. De volgende werkzaamheden komen in aanmerking:  

  • Schilderen
  • Stukadoren
  • Behangen
  • Schoonmaken

› Meer over de 6% btw-regeling

Stimuleringsleningen

Stimuleringsleningen, ook wel laagrentende leningen, zijn leningen met een zeer lage rente die via verschillende gemeenten kunnen worden afgesloten. Dit kan bijvoorbeeld gelden voor groot onderhoud van VvE’s en onderhoud aan monumenten.

› Meer over stimuleringsleningen

Subsidie verwijderen asbestdaken 

Sinds 4 januari 2016 kunt u voor het verwijderen van asbest subsidie aanvragen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. De subsidie is voor daken met een oppervlakte van meer dan 35 vierkante meter. U kunt dan per vierkante meter € 4,50 subsidie krijgen, met een maximum van € 25.000 per adres. Tot en met 2019 is minimaal € 75 miljoen beschikbaar. Een van de subsidievoorwaarden is dat de werkzaamheden door een gecertificeerd bedrijf worden uitgevoerd.

› Meer informatie over asbest

 

 

Sta ook sterker met bijna 750.000 leden