Vereniging Eigen Huis zoekt voor 40 uur in de week een

Beleidsadviseur Woningmarkt

Vereniging Eigen Huis behoort met ruim 730.000 leden tot de grootste consumentenorganisaties van Nederland en is de enige die opkomt voor de belangen van (toekomstige) woningbezitters. Strijdbaar, betrokken en deskundig stellen we misstanden aan de kaak en versterken we de positie van huiseigenaren met informatie, advies en aantrekkelijke producten en diensten.

De functie

In het krachtenveld tussen politiek, overheid, marktpartijen en brancheorganisaties speelt Vereniging Eigen Huis, als grootste consumentenorganisatie op het gebied van wonen, een geheel eigen rol. 

Als belangenbehartiger voor eigenwoningbezitters signaleren we knelpunten, maken we vraagstukken inzichtelijk, voeren we effectief actie en ontwikkelen we een krachtige lobby met als doel tot goede oplossingen te komen voor de leden. Daarbij zoeken we voortdurend naar nieuwe manieren om leden actief te betrekken bij onze activiteiten. We gaan discussies niet uit de weg. 

Voor het beleidsveld Woningmarkt zoeken wij een analytische, ambitieuze beleidsadviseur met enkele jaren relevante werkervaring. Zij of hij zal in eerste instantie beleidsondersteunend worden ingezet, waarna bij gebleken geschiktheid kan worden doorgegroeid naar een situatie met meer eigen verantwoordelijkheid.  

De  beleidsadviseur houdt zich onder andere bezig met het analyseren van woningmarktcijfers- en  marktontwikkelingen, het identificeren van knelpunten, het doen van voorstellen voor standpunten van de vereniging en het bedenken van (lobby)acties. Ook helpt zij of hij mee beleid te ontwikkelen voor het complexe werkveld woningmarkt. De complexiteit  zit in de overstijgende rol ten opzichte van de andere werkvelden die binnen de afdeling belangenbehartiging zijn gedefinieerd: Energie, Kwaliteit & Recht en Financiën. 

Wie ben jij?

Je beschikt over een relevante academische opleiding, een positieve instelling en valt op door je inspirerende kijk op zaken. Je hebt aantoonbare affiniteit met belangenbehartiging, de woningmarkt en sociaaleconomische vraagstukken. Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden, bent omgevingssensitief en je vindt het een uitdaging om – op termijn - de vereniging te vertegenwoordigen. Resultaten behalen is een uitdaging. Tevens weet je op een uitstekende manier invulling te geven aan onze kernwaarden: betrokken, deskundig en strijdbaar. Tot slot vragen we een grote mate van flexibiliteit. Als beleidsadviseur komt het regelmatig voor dat je in de avonden beschikbaar moet zijn.

Wat bieden wij?

Vereniging Eigen Huis biedt je een plezierige werkomgeving in een eigentijdse consumentenorganisatie met een prima salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden. 

Informatie

Voor meer informatie kun je telefonisch contact opnemen met Nico Stolwijk, manager Belangenbehartiging, te bereiken op telefoonnummer (033)450 76 95. Meer informatie over onze organisatie kun je vinden op onze website www.eigenhuis.nl. 

Interesse

Laat jij je niet uit het veld slaan en neem je graag initiatieven? Herken jij je in dit profiel? Stuur dan voor 1 november een brief met curriculum vitae ter attentie van Pauline van Vliet, P&O adviseur, naar sollicitatie@eigenhuis.nl