Procesanalist 
(32-40 uur)

Vereniging Eigen Huis behoort met ruim 740.000 leden tot de grootste consumentenorganisaties van Nederland en is de enige die opkomt voor de belangen van (toekomstige) woningbezitters. Vasthoudend, betrokken en deskundig stellen we misstanden aan de kaak en versterken we de positie van huiseigenaren met informatie, advies en aantrekkelijke producten en diensten.

De afdeling

De afdeling Projecten, Proces en Informatie (PPI), waar je als procesanalist onderdeel van uit maakt, is verantwoordelijk voor procesmanagement, projectmanagement en business. Je ondersteunt met je collega’s de organisatie bij de realisatie van projecten en changes die, geïmplementeerd in de lijn, ervoor moeten zorgen dat de doelstellingen van ‘Vereniging Eigen Huis’-processen worden gerealiseerd.

De functie

Als procesanalist faciliteer je proceseigenaren bij het optimaliseren van zijn/haar processen, op zowel tactisch als operationeel niveau. Je belangrijkste taak is inzicht geven in de processen, met het doel verbeteringen te identificeren en te realiseren. 

Je analyseert procesprestaties aan de hand van (soms nog te realiseren) dashboards en vertaalt dit naar procesverbeteringen. De procesverbeteringen leg je voor aan de proceseigenaar. Je neemt deel aan het procesoverleg, waarin de procesverbeteringen worden geprioriteerd. Ook draag je bij aan het realiseren en borgen van de verbeteringen in de processen van Vereniging Eigen Huis en je helpt het procesontwerp te vertalen naar heldere (functionele) requirements, die aan de IT-systemen kunnen worden gesteld.  

Daarnaast leg je procesinzichten vast in beschrijvingen in het daarvoor bedoelde systeem. Jouw rol bevindt zich op het snijvlak van business en ICT en bij procesverbeteringen zijn veelal beide disciplines betrokken. De business begrijpen gecombineerd met de realisatie van IT-componenten betekent dat je veelzijdig bent. Je verdiept je in de inhoud zonder je erin te verliezen. Je bent in staat de verschillende belangen van stakeholders te verbinden en daarmee procesverbeteringen te realiseren. Hierbij houd je (proces)doelstellingen, risico’s en kwaliteitseisen nauwlettend in de gaten. Je identificeert (potentiële) verbeteringen proactief en faciliteert de organisatie om deze op een efficiënte manier te realiseren. 

Procesmanagement is in ontwikkeling bij Vereniging Eigen Huis. Je kunt daardoor een belangrijke bijdrage leveren om hier vorm aan te geven en een succes van te maken. Dit vraagt enthousiasme en pro-activiteit.

Wie ben jij?

Van een procesanalist verwachten wij de volgende vaardigheden en persoonseigenschappen:

  • HBO werk-/denkniveau;
  • Minimaal 5 jaar ervaring als procesanalist;
  • Je hebt aantoonbare ervaring met Lean en Agile;
  • Je hebt aantoonbare ervaring met verandermanagement, consultancy en/of projectmatig werken;
  • Analytisch sterk en daarbij het kunnen scheiden van hoofd- en bijzaken;
  • Je beschikt over sterke communicatieve vaardigheden en vraagt door om de root-cause van een probleem te ontdekken;
  • Je bent in staat draagvlak te creëren en mensen mee te krijgen;
  • Flexibele hands on mentaliteit.

Wat bieden wij? 

Een inspirerende, professionele werkomgeving. Goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden en volop de gelegenheid om je te ontwikkelen.

Meer informatie over onze organisatie kun je vinden op onze website www.eigenhuis.nl

Direct solliciteren?

Als je geïnteresseerd bent in deze functie, stuur dan uiterlijk 25 september aanstaande een brief met curriculum vitae ter attentie van Natasja Willems naar sollicitatie@eigenhuis.nl.   

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.