Vacature videostagiair

Functie: videoproducer bij Vereniging Eigen Huis
Vanaf: januari 2018
Duur: 4-6 maanden
Aantal uur per week: 36-40
Opleiding: MBO/HBO

Wie zoeken wij?

Wil jij bij een van de grootste consumentenorganisaties pionieren met het opzetten van online videoformats, vlogstrategieën, tutorials en mojo-experimenten? Vereniging Eigen Huis heeft bijna 750.000 leden, helpt onder andere millennials bij het zoeken naar een koopwoning en zorgt er samen met alle leden in de community voor dat huizen duurzaam worden. Belangrijke uitgave is het Eigen Huis Magazine. Het is het op een na grootste tijdschrift van Nederland, met journalistiek sterke verhalen die ook via mobile journalism (mojo) verteld moeten worden. En er is een enorme kennisbank die erom schreeuwt te worden gevisualiseerd.

De afdeling

Op de afdeling Content & Digital maken we het Eigen Huis Magazine, schrijven we stories, produceren we de posts op sociale media, versturen we honderdduizenden mails per jaar en zetten we steeds vaker video in om ons verhaal te vertellen. Wij zoeken een videostagiair die met ons wil pionieren. Video's draaien, monteren, publiceren: filmpjes van A tot Z dus. Jouw creativiteit en ideeën zijn belangrijk:

 • Je maakt nieuwe video’s voor de website en voor Facebook, YouTube en Instagram
 • Je bewerkt bestaand videomateriaal tot korte video’s
 • Je denkt mee over redactionele teksten rondom de video-items die je maakt
 • Je denkt mee bij het ontwikkelen van nieuwe video-formats
 • Je denkt mee over hoe de videocontent het beste een plek op Facebook krijgt – en werkt dit uit
 • Je zorgt ervoor dat onze persvoorlichters, die normaal op tv en radio verschijnen, hun verhaal ook in video op de site en op YouTube kunnen vertellen
 • Je werkt waar nodig samen met de tijdschriftcollega’s

Wat vragen we van jou? 

 • Je hebt ervaring opgedaan met monteren van beelden binnen Final Cut Pro of Adobe Première
 • Kennis van Adobe Creative Suite, waaronder: After Effects en Photoshop
 • Kennis van Avid Media composer, Adobe Première of Final Cut
 • Social media: je hebt kennis van o.a. Facebook, Instagram, YouTube en Twitter
 • Je kunt goed samenwerken in een team, maar ook zelfstandig werken is voor jou geen probleem
 • Je werkt nauwkeurig
 • Je hebt mbo/hbo-werk- en denkniveau
 • Je bent een 3e- of 4e-jaars student
 • Je moet 4, 5 of 6 maanden stagelopen, korter/langer in overleg
 • Rijbewijs B (auto) is een pré

Over onze organisatie

Een huis kopen, daar ben je nu waarschijnlijk niet mee bezig, maar wellicht dat je in de jaren ná je studie toch ook een eigen woning wilt bezitten. Tegelijkertijd is de kans groot dat je bij je ouders/voogd wél bent opgegroeid in een koophuis en dat je ouders lid zijn van Vereniging Eigen Huis. Want VEH behoort met bijna 750.000 leden tot de grootste consumentenorganisaties van Nederland. We ondersteunen huiseigenaren met informatie, advies en aantrekkelijke producten en diensten. En bovenal doen we ons best om zoveel mogelijk huizen duurzaam te maken.

We hebben naast het op een na grootste tijdschrift van Nederland een zeer grote kennisbank met talloze kennisdocumenten die er dus om schreeuwen gevisualiseerd te worden. Ook hebben we persvoorlichters die regelmatig op tv verschijnen, maar die we op YouTube en op onze eigen site ook graag in beeld willen brengen. En er zijn diverse experts die momenteel bloggen, maar ook graag willen experimenteren met vloggen.

Het is tot slot onze ambitie om starters (jongeren tussen de 25 en 35 jaar) zo goed mogelijk te helpen bij hun eerste stappen op de woningmarkt. Daarvoor willen we online formats bedenken en alle relevante middelen inzetten: videomail, Instagram, YouTube etc. En daarom zoeken we wellicht jou, als pionierende videoproducer.

Je wordt begeleid door de Manager Content & Digital (die eerder verantwoordelijk was voor het opzetten van de video-unit en videostrategie bij 3FM / Serious Request) en de hoofdredacteur van het Eigen Huis Magazine.

De bedrijfscultuur is open en er is veel aandacht voor opleiding, ontwikkeling, flexibiliteit en kwaliteit van medewerkers.

Stagevergoeding

Bij een fulltime stage is de stagevergoeding € 300 bruto.

Reageren of meer informatie?

Stuur een e-mail met motivatie en cv mét links naar eerder werk naar k.sloot@eigenhuis.nl.

Sta ook sterker met bijna 750.000 leden