Vakschilder nodig? Achteraan aansluiten

Vereniging Eigen Huis helpt huiseigenaren met het onderhouden van hun woning. (Buiten)schilderwerk is een van de meest voorkomende en meest uitbestede onderhoudsklussen. Goed buitenschilderwerk is van belang voor de waarde van je woning. Naast onze Eigen Huis Schilderservice bieden we praktische informatie en adviezen over onderhoud van het schilderwerk van je woning.

Huizenbezitters zoeken vakmannen

Wie binnenkort een vakschilder nodig heeft, kan beter zo snel mogelijk beginnen met zoeken. Huizenbezitters zijn weer bezig met onderhoud, waardoor goede vaklui ook dit jaar weer volle agenda’s hebben. 

Gevolg van grotere vraag naar schilders dan aanbod

De vakman - van timmerman, schilder tot stukadoor – heeft het extreem druk. De afgelopen jaren hebben ze overigens niet stil gezeten, maar de particuliere woningmarkt én de economie trekt na de crisis enorm aan. In 2017 is zelfs een record aantal huizen verkocht. Volgens het Kadaster is dit record is niet doorgezet in 2018, maar met ruim 218.000 verkopen zijn veel huishoudens verhuist. De vraag naar schilders zien we daardoor toenemen, en uurtarieven ook.