Eigen Huis Schilderservice

Bieden jullie ook binnenschilderwerk aan?

Omdat onze leden de weg naar een vakman voor binnenschilderwerk goed weten te vinden, bieden we geen binnenschilderwerk aan. Voor binnenschilderwerk kun je bijvoorbeeld terecht bij Uw Schilderwerk, onze partner voor buitenschilderwerk. 

Wat houdt Eigen Huis Schilderservice in?

Eigen Huis Schilderservice is een dienst voor huiseigenaren met een eigen woning die het houtwerk aan de buitenkant willen laten schilderen. Met deze service wordt het buitenschilderwerk uitgevoerd door zorgvuldig geselecteerde schilders die kwalitatief hoogwaardige verf van Sikkens gebruiken. Aansluitend inspecteert een expert van Vereniging Eigen Huis het schilderwerk waarna je vier tot zes jaar volledige garantie krijgt, afhankelijk van het gebruikte verfsysteem.

Ben je nog geen lid? Dan kun je ook meedoen, want het lidmaatschap is het eerste jaar inbegrepen. Vraag hier eenvoudig en snel jouw schildersofferte aan ›

Waarom zou ik via de vereniging mijn huis laten schilderen?

Goed onderhouden buitenschilderwerk is van groot belang voor de kwaliteit en de waarde van jouw woning. Maar zelf je huis schilderen is een flinke klus en uitbesteden is een hoop geregel.

Waar vind je een goed schildersbedrijf en hoe beoordeel je de kwaliteit en betrouwbaarheid? Omdat wij hebben gemerkt dat veel van onze leden met deze vragen rondlopen, hebben we in 2015 Eigen Huis Schilderservice (voorheen Collectieve Inkoop Schilderwerk) ontwikkeld. Daarmee regelen we samen met Uw Schilderwerk B.V. de beste kwaliteit buitenschilderwerk.

Alle schilders die meedoen, zijn zorgvuldig geselecteerd en hun werk wordt na afloop gecontroleerd door onze experts. Daar bovenop krijg je ook minimaal vier jaar volledige garantie. Zo sta je sterker bij het onderhoud van je huis.

Wie is Uw Schilderwerk B.V.?
Voor de uitvoering van het buitenschilderwerk werkt Vereniging Eigen Huis samen met het bedrijf Uw Schilderwerk B.V. dat gespecialiseerd is in woningonderhoud. Deze organisatie werkt met zorgvuldig geselecteerde schildersbedrijven verspreid over het hele land. Hierbij let Uw Schilderwerk B.V. op de manier van werken, kwaliteit, prijs, betrouwbaarheid en klantgerichtheid.

Meedoen

Kan iedereen meedoen aan Eigen Huis Schilderservice?

Deelname aan Eigen Huis Schilderservice is mogelijk als je de houten onderdelen van minimaal een volledige gevel van een koophuis in Nederland wilt laten schilderen. Daarbij gelden de volgende uitzonderingen: 

  • De woning is een woonboot, monument of grachtenpand;
  • De woning is rondom slecht bereikbaar met een steiger;
  • De woning bevindt zich op de Waddeneilanden;
  • Het houtwerk is in zeer slechte staat (door bijvoorbeeld houtrot, schimmel of boktor);
  • Het houtwerk is in blanke/transparante lak geschilderd.

Lees de uitleg van de uitsluitingen of bekijk de complete Deelnemersvoorwaarden Eigen Huis Schilderservice.

Ik ben geen lid van Vereniging Eigen Huis, kan ik toch meedoen?

Eigen Huis Schilderservice wordt georganiseerd voor leden van Vereniging Eigen Huis. Met bijna 770.000 leden staan we samen sterker en kunnen wij de beste kwaliteit met garantie voor een scherpe prijs aanbieden.

Ook als je geen lid bent, kun je hiervan profiteren. Je wordt automatisch lid van Vereniging Eigen Huis en het eerste jaar is je lidmaatschap gratis. Zo profiteer je van exclusieve dienstverlening, woonvoordeel en belangenbehartiging voor maar € 28,80 per jaar. Daarnaast ontvang je tien keer per jaar Eigen Huis Magazine.

Kan een VvE meedoen?
Ja, bij een complex tot en met 20 appartementen kan een VvE meedoen met de Eigen Huis Schilderservice. Bekijk het aanvraagformulier en de deelnemersvoorwaarden ›
Komt het schildersbedrijf ook bij mij in de buurt?

Rond de 120 verschillende Nederlandse schildersbedrijven schilderen voor Eigen Huis Schilderservice, verspreid over het hele land (met uitzondering van de Waddeneilanden). 

De door Uw Schilderwerk B.V. gekwalificeerde schildersbedrijven zitten bijvoorbeeld in de plaatsen en de omgeving van: AlmereAmersfoortApeldoornArnhemBolswardBredaDen BoschDen HaagEdeEindhovenEnschedeGroningenHaarlemHoofddorpLeidenNijmegenRoosendaalRotterdamTilburgUtrecht en Zwolle.

Werkwijze

Wanneer kan ik het beste mijn huis aan de buitenkant laten schilderen?
Wanneer er gestart kan worden met het schilderen van de buitenkant is afhankelijk van het weer. Het kan beslist niet onder regenachtige en andere vochtige weersomstandigheden, zoals zware dauw en mist, uitgevoerd worden. De meest geschikte jaargetijden voor buitenschilderwerk zijn de lente, zomer en herfst. Schilderen in de winter is zeker mogelijk, mits het droog is en de verf voldoende vloeibaar is.
Wanneer begint het schildersbedrijf?
Het schildersbedrijf maakt binnen twee weken een afspraak met je voor de schouw. Vervolgens plant hij in overleg met je de uitvoering van het werk. 
Kan ik hulp krijgen bij het kiezen van een verfkleur?
Het is wenselijk dat je van tevoren de verfkleur(en) kiest. Twijfel je nog? De schilders zijn vakmensen en je kunt met hen de gewenste verfkleur bespreken en advies vragen. Dat kan bij uitstek tijdens de schouwafspraak.
Wat als ik iets vergeet door te geven?

Voordat de schilder begint met het daadwerkelijke schilderwerk, maakt hij met je een afspraak, de zogenaamde schouw. Tijdens deze inspectie bekijkt de schilder het houtwerk en de conditie van het buitenschilderwerk. Samen ga je alles langs.

Eventuele vergeten onderdelen, zoals een kozijn of deur, kunnen alsnog worden opgegeven. Bij wijzigingen, bijvoorbeeld van het te schilderen houtwerk, krijg je een nieuwe offerte die je vervolgens wel of niet kunt accepteren. 

Rondom mijn dakkapel liggen zonnepanelen. Moeten die voor het schilderen worden verwijderd?
In sommige gevallen is er voldoende ruimte om een uitwijkconsole te plaatsen. In andere gevallen moeten de zonnepanelen verwijderd worden. Zonnepanelen zijn kwetsbaar, en moeten geen gevaar opleveren voor het schilderwerk aan de dakkapel.

Prijs

Wat zit er bij de prijs inbegrepen?

Voor een vaste prijs inclusief btw ben je verzekerd van:

  • een gekwalificeerde schilder met al zijn arbeid en materiaal (dus ook de steiger)
  • topkwaliteit Sikkens verf
  • controle door een expert van Vereniging Eigen Huis
  • volledige garantie voor vier of zes jaar (afhankelijk van het verfsysteem)
Wanneer moet ik betalen?
Je betaalt in drie delen. Uiterlijk tien dagen voordat de schilder begint, doe je een aanbetaling van 20 % van het factuurbedrag, inclusief btw. Zodra het schilderwerk is afgerond, betaal je de volgende 60 %. De laatste termijn van 20 % betaal je na afloop van de controle van het buitenschilderwerk door een expert van Vereniging Eigen Huis.
Is buitenschilderwerk via Eigen Huis Schilderservice altijd het goedkoopste?

We houden offertes voortdurend tegen het licht om een goede prijs-kwaliteitsverhouding aan te bieden, maar we kunnen niet garanderen dat onze Schilderservice in alle gevallen de goedkoopste is. Dat komt vooral omdat je via Eigen Huis Schilderservice minimaal vier jaar volledige garantie krijgt, terwijl we in de markt doorgaans twee jaar aflopende garantie zien.

Bij een aflopende garantie krijg je bijvoorbeeld in het eerste jaar 100 % garantie, in het tweede jaar 65 % en het derde jaar 35 %. Als je de offerte vergelijkt raden wij je aan hier goed op te letten. 

Kwaliteit

Hoe lang krijg ik garantie als ik mijn huis laat schilderen?

Afhankelijk van de staat van je buitenschilderwerk en het verfsysteem dat we toepassen, krijg je vier of zes jaar volledige garantie op het eindresultaat. Er zijn andere aanbieders die ook garantie geven. Wij raden je aan de garantie(voorwaarden) goed te vergelijken. Vaak is er sprake van aflopende garantie. Bij dit type garantie krijg je bijvoorbeeld in het eerste jaar 100 % garantie, in het tweede jaar 65 % en het derde jaar 35 %. Daarnaast worden er vaak veel voorwaarden gesteld aan de garantie. Neem de garantie en de voorwaarden goed door. Dan weet je zeker wat de garantie precies inhoudt.

Hoe werkt het precies met de garantie op schilderwerk?
Met onze Schilderservice ontvang je de beste garantie op het buitenschilderwerk. Nadat het is geïnspecteerd door een expert van Vereniging Eigen Huis en je de laatste termijn hebt betaald, ontvang je een garantiecertificaat voor een termijn van vier of zes jaar, afhankelijk van het gebruikte verfsysteem. Je kunt dit certificaat, en daarmee uiteraard de garantie, bij de verkoop van de woning overdragen aan de volgende eigenaar. Wil je gebruikmaken van de garantie, neem dan contact op met Uw Schilderwerk B.V. via 088 888 7211 (werkdagen van 07.30 tot 17.00 uur). 
Waarom Sikkens verf?
Om het schilderwerk in goede conditie te houden, zijn diverse verfleveranciers uitgenodigd om een aanbieding te doen. Op basis van kwaliteit, prijs en distributienetwerk is Sikkens geselecteerd.
Hoe weet ik zeker dat de schilder een vakman is?
De schilders zijn zorgvuldig geselecteerd door Uw Schilderwerk B.V. en de meesten zijn door Sikkens gecertificeerd. Het bewezen vakmanschap in combinatie met de kennis van de materialen garandeert dat jouw woning in goede handen is. Dit blijkt ook uit de lange garantietermijn op het schilderwerk.

Offerte aanvragen

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor Eigen Huis Schilderservice. Meedoen kan ook als je geen lid bent van Vereniging Eigen Huis. Vraag een offerte aan

Zo werkt het

Vul je gegevens in, dan ontvang je een persoonlijke aanbieding. Als je dit aanbod accepteert, regelen wij de rest. Zo werkt het

Waarom we dit doen

Schilderwerk in topconditie krijgen zodat woningen bestand zijn tegen weer en wind en de waarde verbetert. Over ons

Ervaringen van anderen

Vele huiseigenaren hebben gekozen voor gemak en zekerheid met Eigen Huis Schilderservice (voorheen Collectieve Inkoop Schilderwerk). Klanten aan het woord