Zo werkt het Slimme Energiecontract

Een slimme meter geeft inzicht in uw energieverbruik, maar daarmee bespaart u nog geen energie. Het Slimme Energiecontract helpt u anders met energie om te gaan. Zo profiteert niet de leverancier, maar ú van de dynamische energietarieven. Allemaal dankzij het Slimme Energiecontract van Qurrent.

Ga naar de tool en ontdek hoe u uw kosten kunt optimaliseren.

In drie stappen grip op uw kosten met het Slimme Energiecontract

1. Bekijk de uurprijzen van morgen

De app van de leverancier geeft u inzicht in de uurtarieven van morgen. U ziet precies op welke uren van de dag stroom goedkoper of juist duurder is. 

2. Verbruik op het goedkoopste moment

Als u weet op welke uren van de dag de stroom het goedkoopst is, kunt u daarmee rekening houden. Bijvoorbeeld door de timer van elektrische apparaten slim te gebruiken. Als u zonnepanelen heeft, profiteert u extra. U krijgt een hogere vergoeding voor stroom die u terug levert tijdens de dure uren. 

3. Reken af per uur, betaal per maand

U rekent af per maand en alleen voor energie die u daadwerkelijk heeft verbruikt. Dat betekent dat u geen voorschot meer hoeft te betalen op basis van uw geschatte energieverbruik per jaar. In plaats daarvan krijgt u iedere maand een gespecificeerde factuur achteraf.