Zo werkt het Slimme Energiecontract

Met het Slimme Energiecontract van Qurrent krijgt u inzicht in de uurtarieven van morgen. Hierdoor kunt u de momenten plannen waarop u veel energie verbruikt tegen zo laag mogelijke kosten. Aan het einde van de maand ontvangt u een gespecificeerde factuur voor de uren energie die u daadwerkelijk heeft verbruikt. Zo profiteert niet de leverancier, maar ú van de dynamische energietarieven. 


In drie stappen grip op uw kosten met het Slimme Energiecontract

1. Bekijk de uurprijzen van morgen

De app van de leverancier geeft u inzicht in de uurtarieven van morgen. U ziet precies op welke uren van de dag stroom goedkoper of juist duurder is. 

2. Verbruik op het goedkoopste moment

Als u weet op welke uren van de dag de stroom het goedkoopst is, kunt u daarmee rekening houden. Bijvoorbeeld door de timer van elektrische apparaten slim te gebruiken. Als u zonnepanelen heeft, profiteert u extra. U krijgt een hogere vergoeding voor stroom die u terug levert tijdens de dure uren. 

3. Reken af per uur, betaal per maand

U betaalt alleen voor de uren energie die u daadwerkelijk heeft verbruikt. Dat betekent dat u geen voorschot meer hoeft te betalen op basis van uw geschatte energieverbruik per jaar. In plaats daarvan krijgt u iedere maand een gespecificeerde factuur achteraf. 
Sta ook sterker met bijna 750.000 leden. Word lid