Veelgestelde vragen: Qurrent-app

Wat kan ik in de Qurrent-app zien?

De Qurrent-app laat de elektriciteits- en gas tarieven van de APX en LEBA zien.  Deze zijn een dag van tevoren bekend, waardoor u uw verbruik optimaal kunt inplannen. De elektriciteitstarieven zijn per uur vastgesteld, de gastarieven per dag.

Middels de data van de P4 poort van uw slimme meter kunt u uw verbruiksgegevens per kwartier terugzien. Door de Qbox aan te sluiten op de P1 poort van uw meter is het zelfs mogelijk om uw verbruik realtime te volgen.

Heb ik een Qbox nodig om gebruik te maken van het Slimme Energiecontract?

Nee, de Qbox is niet nodig voor het Slimme Energiecontract. Om gebruik te maken van de live-functie (realtime inzien van uw verbruiksgegevens), heeft u een Qbox nodig.

Waarom duurt het soms langer om de tarieven met verbruik te tonen ?

De Qurrent-app moet de tarieven en verbruik ophalen uit verschillende systemen. Hierdoor kan het soms iets langer duren voordat de gegevens getoond worden.

Ik zie alleen de tarieven voor stroom. Waar zijn de gas tarieven ?

Na het drukken van de “tarieven” knop in de app worden standaard de elektriciteit tarieven getoond. Wisselen dus de elektriciteit en gas tarieven kan via de knoppen (stekker en vlammetje) rechts boven in het scherm.

Hoe zie ik mijn verbruikskosten in de app?

In het onderdeel “Tarieven” vindt u naast de uurtarieven per kWh voor elektriciteit en dag- en nachttarieven per m3 voor gas ook het verbruik en kosten terug voor elektriciteit en gas in m3 terug. In het onderdeel “Energie” staan ook de verbruikersgegevens per dag, week of maand weergegeven.

Ik heb mijn contract ontvangen, waarom werkt de app nog niet?

De Qurrent-app werkt pas zodra de energielevering is gestart op uw adres. De startdatum van de energielevering staat in het contract.

Ik ben al klant van Qurrent, wanneer zie ik de tarieven in de app?

Zodra de energielevering tegen dynamisch tarieven start, zijn ook de tarieven en het verbruik  in de app beschikbaar.

Waarom werkt de 'Live' functie in de app niet?

Om de livefunctie van de app te gebruiken heeft u een Qbox nodig. De Qbox is gratis (met borg van €49) te bestellen.

Meer informatie of de Qbox bestellen

Sta ook sterker met ruim 750.000 leden. Word lid