Veelgestelde vragen: de overstap en lidmaatschap VEH

Hoe verloopt de overstap naar het Slimme Energiecontract?

Na uw inschrijving voor het Slimme Energiecontract, ontvangt u van Qurrent een bevestiging en worden uw gegevens  in behandeling genomen. Qurrent regelt de overstap voor u, zonder dat u daarnaar hoeft om te kijken. Zij voeren een aantal checks uit op onder andere welke aansluiting en energieleverancier u heeft en sturen u een contract toe.

Qurrent zegt het contract bij u huidige energieleverancier op. Qurrent kijkt ook of u een slimme meter heeft. Is deze niet aanwezig en u wilt deze versneld geplaatst hebben, sturen zij de aanvraag hiervoor naar de netbeheerder.

Het overstappen is een administratief proces, u hoeft niet bang te zijn dat u zonder energie komt te zitten.

Hoe lang duurt mijn overstap?

Nadat uw aanvraag door Qurrent is ontvangen, checken zij de einddatum van het contract bij uw huidige leverancier. Wanneer u direct boetevrij kunt overstappen duurt de overstap 6 weken. Zo niet, dan kan de overstap tot maximaal 6 maanden duren, mits uw contract in deze 6 maanden termijn afloopt.

Als het contract langer dan 6 maanden doorloopt, maakt u kans op een opzegboete. U kunt aan uw huidige leverancier de einddatum van het contact vragen.

Kan ik een overstapboete krijgen?

Dat ligt aan het contract bij uw huidige energieleverancier. Qurrent vergoedt geen opzegboetes bij Slimme Energiecontracten. Wel checken ze na de aanvraag de einddatum van uw huidige contract. Is de einddatum pas over 6 maanden of nog later? Dan kunt u mogelijk een opzegboete krijgen van uw huidige leverancier. Zij informeren u hierover.

Resterende looptijdOpzegvergoeding per contract
< 1,5 jaar
€ 50
1,5 - 2 jaar
€ 75
2 - 2,5 jaar
€ 100
> 2 jaar
€ 125

Annuleren

Nadat u uw contractbevestiging van Qurrent heeft ontvangen, heeft u nog 14 dagen bedenktijd. Binnen die periode kunt u kosteloos annuleren.

Na de 14 dagen afkoelperiode geldt een opzegtermijn van 1 maand, zonder verdere opzegboetes voor looptijd van het contract.

Moet ik lid zijn van Vereniging Eigen Huis om mee te doen aan Slimme Energiecontract?

De Slimme Energieservice wordt georganiseerd voor leden van Vereniging Eigen Huis. Ook niet-leden kunnen deelnemen aan de Slimme Energieservice. Bij acceptatie van het aanbod wordt u, indien u geen lid bent, automatisch lid van Vereniging Eigen Huis. De voorwaarden met betrekking tot het lidmaatschap zijn te vinden onder onze Algemene voorwaarden.

Niet-leden die voor de eerste keer deelnemen aan het Slimme Energiecontract en het aanbod accepteren, krijgen de eerste twaalf maanden een kosteloos lidmaatschap van Vereniging Eigen Huis. Niet-leden die reeds eerder gebruik hebben gemaakt van een kosteloos lidmaatschap kunnen het aanbod van de het Slimme Energiecontract alleen accepteren in combinatie met een betaald lidmaatschap.

Waar kan ik de deelnemersvoorwaarden vinden voor Slimme Energiecontract?

Op de website, tijdens de acceptatie van het aanbod, dient u akkoord te gaan met de deelnemersvoorwaarden middels een vinkje.

Bekijk de deelnemersvoorwaarden

Wordt de VvE lid bij deelname aan het Slimme Energiecontract?

Uw VvE ontvangt een lidmaatschap als het via het Slimme Energiecontract overstapt (algemene ruimtes).

VVE’s die niet-lid zijn en die voor de eerste keer deelnemen aan het Slimme Energiecontract krijgen de eerste 12 maanden een kosteloos lidmaatschap.

VVE’s die reeds eerder gebruik hebben gemaakt van een kosteloos lidmaatschap, kunnen het aanbod van het Slimme Energiecontract alleen accepteren in combinatie met een betaald lidmaatschap.
Het lidmaatschap wordt aangegaan voor onbepaalde tijd tot schriftelijke wederopzegging en met inachtneming van de opzegtermijn.

Wat verdient Vereniging Eigen Huis aan mijn deelname?

Voor ieder lid die voor het eerst overstapt naar een Slimme Energiecontract verkoopt, ontvangt Vereniging Eigen Huis van Qurrent een vergoeding (voor de dekking van de projectkosten van VEH). Dit is in het eerste jaar € 50 voor een marketingvergoeding per klant en jaarlijks een terugkerende vergoeding zolang men klant blijft van € 10 per jaar per klant.

Sta ook sterker met ruim 750.000 leden.