Voor wie is het Slimme Energiecontract?

Iedereen die een slimme meter heeft en vrije keuze in zijn energieleverancier voor gas én elektriciteit, kan het Slimme Energiecontract afsluiten. Zo simpel is het. Het Slimme Energiecontract is de eerste stap binnen de Slimme Energieservice van Vereniging Eigen Huis.

Iedereen een slimme meter

Voor het Slimme Energiecontract heeft u een slimme meter nodig. De netbeheerders zijn bezig gratis slimme meters te installeren in alle Nederlandse huishoudens. Dat is een enorm project dat in fases wordt uitgevoerd. Het is de bedoeling dat iedereen in 2020 een slimme meter in huis heeft.

Heeft u nog geen slimme meter? Op de website van uw netbeheerder kunt u zien wanneer u aan de beurt bent. Als u eerder een slimme meter wilt, bijvoorbeeld omdat u wilt over stappen naar het Slimme Energiecontract, dan kunt u uw netbeheerder om voorrang vragen. De kosten daarvan bedragen ongeveer € 70.

Huidig energiecontract opzeggen

Als u een energiecontract voor onbepaalde tijd heeft, dan kunt u op ieder moment naar een andere energieleverancier overstappen. Kiest u voor het Slimme Energiecontract, dan gaat het nieuwe contract van Qurrent binnen zes weken na ondertekening in.

Na uw aanvraag checken wij de einddatum van het contract bij uw huidige leverancier. Wanneer u direct boetevrij kunt overstappen, duurt de overstap zes weken. Zo niet, dan kan de overstap tot maximaal zes maanden duren.

Meer voordeel met zonnepanelen

Het Slimme Energiecontract is extra aantrekkelijk als u zonnepanelen heeft. Want als u minder energie verbruikt op momenten dat de energieprijs hoog is, blijft er meer over om terug te leveren. U profiteert dan dubbel van de dynamische energietarieven.

Variërende maandlasten

Met het Slimme Energiecontract bent u verlost van het gedoe met voorschotbedragen en jaarafrekeningen. U betaalt precies wat u verbruikt. U ontvangt iedere maand een nota waarop u precies kunt zien wat van uur tot uur heeft verbruikt. Het notabedrag zal daarom per maand variëren. De meeste mensen gebruiken in de wintermaanden meer energie, omdat de dagen korter zijn en het buiten koud is. Daarom liggen de maandbedragen bij het Slimme Energiecontract in die periode wat hoger. Heeft u zonnepanelen, dan kan het zelfs gebeuren dat u in de zomer geld terugkrijgt van de energieleverancier!

logoWebsitevhjaar

Wij zijn genomineerd voor website van het jaar 2018. Stem ook!

Stem nu!
Sta ook sterker met ruim 750.000 leden.