De voordelen van een slim energiecontract

Vereniging Eigen Huis wil graag dat woonlasten betaalbaar blijven. Omdat energie voor veel huizenbezitters een grote kostenpost is, blijven we zoeken naar manieren om op energiekosten te besparen. Dankzij onze Slimme Energieservice kunnen die kosten in de toekomst misschien zelfs wel helemaal naar nul. De slimme meter biedt mogelijkheden en geeft inzicht, maar helpt je niet om daadwerkelijk te besparen.

Met een slim energiecontract haal je meer uit je slimme meter. Je profiteert van de dagelijkse schommelingen in de energieprijzen en krijgt 100 % groene stroom en gas.

De zeven voordelen van een slim energiecontract

zak-euro1. Energie inkopen tegen inkoopprijs

Een slim energiecontract zit anders in elkaar dan een gewoon energiecontract. Je betaalt een vast bedrag per maand aan leveringskosten voor stroom. Deze is wat hoger dan gebruikelijk, maar daar staat tegenover dat je de energie die je verbruikt tegen inkoopprijs afneemt. Niet de leverancier, maar jij profiteert van de dagelijkse prijsschommelingen. 

mobiel-euro2. Dynamische tarieven

Doordat je energie tegen inkoopprijs afneemt, kun je profiteren van de dynamische tarieven op de energiemarkt. Elektriciteit wordt per uur ingekocht en de tarieven verschillen van uur tot uur. Op momenten dat er veel vraag is naar energie, liggen de tarieven hoger dan wanneer er minder vraag is. De inkooptarieven worden altijd een dag van tevoren bekendgemaakt. Zo kun je vandaag precies zien op welke uren je morgen het minst betaalt voor energie. 

stopwatch3. Besparen op je verbruik

Omdat je weet wanneer stroom het goedkoopst is, kun je daar je voordeel mee doen. Stel de timer van je wasmachine of vaatwasser in op goedkope uren en laad dan bijvoorbeeld ook je elektrische auto op.  

zon-euro-stekker4. Extra voordeel met zonnepanelen

Heb je zonnepanelen? Dan heb je de kans om nog eens éxtra te profiteren. Op uren dat de energietarieven hoger liggen krijg je ook een hogere vergoeding voor stroom die je teruglevert. Door op die momenten zelf minder te verbruiken, krijg je extra veel terug.

brief-euro5. Afrekenen per maand

Met een slim energiecontract betaal je precies wat je verbruikt. Daarmee ben je verlost van gedoe met voorschotbedragen. Je ontvangt iedere maand een nota waarop  je precies kunt zien hoeveel stroom je van uur tot uur heeft verbruikt. Het bedrag zal daarom per maand variëren. De meeste mensen gebruiken in de wintermaanden meer energie, omdat de dagen korter zijn en het buiten koud is. Daarom liggen de maandbedragen bij een slim energiecontract in die periode wat hoger.

agenda-31-x6. Korte opzegtermijn

Een slim energiecontract heeft een opzegtermijn van slechts één maand. 
 

lamp-groene-energie7. Groene energie 

Het aanbod van een slim energiecontract bevat 100 % groene stroom van Nederlandse bodem en 100 % CO2-gecompenseerd gas.