De voordelen van het Slimme Energiecontract

Vereniging Eigen Huis wil graag dat woonlasten betaalbaar blijven. Omdat energie voor veel huizenbezitters een grote kostenpost is, blijven we zoeken naar manieren om op energiekosten te besparen. Dankzij onze Slimme Energieservice kunnen die kosten in de toekomst misschien zelfs wel helemaal naar nul. De slimme meter biedt mogelijkheden en geeft inzicht, maar helpt u niet om daadwerkelijk te besparen.

Met het Slimme Energiecontract dat Vereniging Eigen Huis nu samen met Qurrent introduceert, haalt u meer uit uw slimme meter. U profiteert van de dagelijkse schommelingen in de energieprijzen en krijgt 100 % groene stroom en gas.

De acht voordelen van het Slimme Energiecontract

zak-euro1. Energie inkopen tegen inkoopprijs

Het Slimme Energiecontract zit anders in elkaar dan een gewoon energiecontract. U betaalt een vast bedrag per maand aan leveringskosten voor stroom (€ 6,96 incl. btw). Dat is wat hoger dan gebruikelijk, maar daar staat tegenover dat u de energie die u verbruikt tegen inkoopprijs afneemt. Niet de leverancier, maar ú profiteert van de dagelijkse prijsschommelingen. 

mobiel-euro2. Een gratis app

Doordat u energie tegen inkoopprijs afneemt, kunt u profiteren van de dynamische tarieven op de energiemarkt. Elektriciteit wordt per uur ingekocht en de tarieven verschillen van uur tot uur. Op momenten dat er veel vraag is naar energie, liggen de tarieven hoger dan wanneer er minder vraag is. De inkooptarieven worden altijd een dag van tevoren bekendgemaakt. In de gratis app van Qurrent kunt u vandaag precies zien op welke uren u morgen het minst betaalt voor energie. 

stopwatch3. Besparen op uw verbruik

Omdat u weet wanneer stroom het goedkoopst is, kunt u daar uw voordeel mee doen. Stel de timer van uw wasmachine of vaatwasser in op goedkope uren en laad dan bijvoorbeeld ook uw elektrische auto op.  

zon-euro-stekker4. Extra voordeel met zonnepanelen

Heeft u zonnepanelen? Dan heeft u de kans om nog eens éxtra te profiteren. Op uren dat de energietarieven hoger liggen krijgt u ook een hogere vergoeding voor stroom die u terug levert. Door op die momenten zelf minder te verbruiken, krijgt u extra veel terug.

brief-euro5. Afrekenen per maand

Met het Slimme Energiecontract betaalt u precies wat u verbruikt. Daarmee bent u verlost van gedoe met voorschotbedragen. U ontvangt iedere maand een nota waarop u precies kunt zien hoeveel stroom u van uur tot uur heeft verbruikt. Het bedrag zal daarom per maand variëren. De meeste mensen gebruiken in de wintermaanden meer energie, omdat de dagen korter zijn en het buiten koud is. Daarom liggen de maandbedragen bij het Slimme Energiecontract in die periode wat hoger.

agenda-31-x6. Korte opzegtermijn

Het Slimme Energiecontract heeft een opzegtermijn van slechts één maand. 
 

lamp-groene-energie7. Groene energie 

Het aanbod van het Slimme Energiecontract bevat 100 % groene stroom van Nederlandse bodem en 100 % CO2-gecompenseerd gas. Leverancier Qurrent is de afgelopen drie jaar uitgeroepen tot de groenste energieleverancier van Nederland, met een rapportcijfer 10 voor duurzaamheid. 

pijl-links-rechts8. Gemakkelijke overstap

Wij zorgen ervoor dat de overstap probleemloos verloopt. Met vragen kunt u altijd bij ons terecht, ook ná de overstap.

logoWebsitevhjaar

Wij zijn genomineerd voor website van het jaar 2018. Stem ook!

Stem nu!
Sta ook sterker met ruim 750.000 leden.