Kosten en financiering

Met welke kosten moet u rekening houden als u gaat verbouwen? 

Voorbereiding

Een 'programma van eisen' is voor een kleine verbouwing voldoende. Hierin beschrijft u zo gedetailleerd mogelijk wat u verwacht van de verbouwing. Met de aannemer bespreekt u uw wensen en alternatieven, uw budget en de gewenste planning van de verbouwing. Hiermee moet de aannemer een goede offerte kunnen maken. 
Schakelt u een architect in, kies er dan een die is aangesloten bij de BNA (de Branchevereniging van architectenbureaus) en ervaring heeft met consumentenopdrachten. Vraag vrijblijvend offertes aan bij architecten en vraag om referenties.

Richtprijzen

Voor de volgende onderdelen hebben we richtprijzen voor u bepaald.

Profiteren van laag BTW-tarief

Werkzaamheden als isoleren, stukadoren en schilderen in woningen die ouder zijn dan twee jaar vallen onder het lage btw-tarief van 6 procent.

Financiering van uw verbouwing

Hoe gaat u uw verbouwing betalen? U kunt natuurlijk spaargeld gebruiken. Of een lening sluiten. We hebben een aantal mogelijkheden voor u op een rij gezet. 

Fiscale gevolgen 

Leent u geld voor de verbouwing, dan heeft dit ook fiscale gevolgen. De marktwaarde van uw woning kan stijgen, vooral als uw huis door de verbouwing groter wordt. Een verbouwing leidt mogelijk ook tot een hogere WOZ-waarde.  

Wilt u meer informatie?

Ga dan terug naar Verbouwen.

Sta ook sterker met ruim 760.000 leden.