Voor VvE'sContact
BackIsoleren en ventileren

Je huis isoleren in de zomer? 5 voordelen

De zon schijnt en je hebt de ramen heel de dag open staan. Je kunt je bijna niet meer voorstellen hoe koud het op winterse dagen is. Toch is de zomer de tijd om je huis te isoleren. We hebben vijf voordelen op een rij gezet.

gezin bij het zwembad

1. Kortere wachttijden 

In het voorjaar en de zomer hebben isolatiebedrijven minder opdrachten en word je sneller geholpen. Bij dalende temperaturen denken mensen sneller na om de woning te isoleren. Daardoor lopen de wachttijden bij isolatiebedrijven in de winter snel op. 

2. Direct energiebesparing in het najaar

Isoleer je de woning in de lente of zomer dan start je direct met besparen op je energierekening in het najaar. Binnen is het behaaglijker en de verwarming kan langer uitblijven. In de winter blijft de gestookte warmte door de isolatie beter in huis hangen, waardoor je minder energie verbruikt. Dit betekent een flinke besparing op je energierekening.

3. Minder kans op problemen

In de wintermaanden laten de omstandigheden het soms niet toe om te isoleren. Denk aan vocht in huis. Er moeten dan eerst maatregelen worden getroffen, die mogelijk geld kosten. In de zomer kunnen vrijwel alle isolatiewerkzaamheden, zonder aanvullende maatregelen worden uitgevoerd.

4. De woning blijft koel in de zomer

Isolatie houdt de warmte binnen in de winter en buiten in de zomer. Je huis blijft in de zomer lekker koel. Is de warmte eenmaal binnen, dan krijg je die ook weer moeilijk je huis uit. Is je huis geïsoleerd? Zonneschermen of screens zijn een aanrader. 

5. Makkelijker ventileren

Is de isolatie aangebracht? Bij sommige isolatiemaatregelen mag je daarna een aantal uren niet in de woning zijn. Bovendien moet je de woning goed ventileren. Dit is in de zomerperiode een stuk prettiger en makkelijker te doen.

Tip! Tot 10% korting op isoleren

Een goed geïsoleerd huis zorgt voor meer comfort en een lagere energierekening. Laat nu je huis isoleren bij onze partner Pluimers. Je krijgt tot 10% korting als je vrijblijvend een offerte aanvraagt via ons aanvraagformulier.

Vraag offerte op

Meer informatie:

Je huis isoleren? Lees hoe je dit kunt doen Subsidies voor energiebesparende maatregelen

Doe je voordeel met deze diensten

 • Isoleren met korting

  Ontvang tot 10% korting bij isolatiespecialist Pluimers

  Vraag een offerte op
 • Collectieve Inkoop Zonnepanelen

  Goede zonnepanelen voor een scherpe prijs

  Meer informatie
 • Tags

  BesparenVerduurzamenVerduurzamen-Isoleren

  Deel deze pagina

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

  Direct naar

  OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenSpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen
  VEH
  PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggen
  facebookinstagramlinkedintwitteryoutube