Huiseigenaar
VvE
NieuwsContact
BackVvE beheerder

Problemen met de VvE-beheerder

Uit het VvE-beheer meldpunt, met meer dan 500 meldingen, is gebleken dat 76% van de VvE's negatief is over de beheerder. Het gebrek aan communicatie wordt het meest genoemd. Heeft jouw VvE ook problemen met de beheerder? Lees dan verder.

mannen in gesprek op balkon leunend erop

Onderneem deze stappen

Mogelijk is de VvE ontevreden over hoe de beheerder werkt, bijvoorbeeld omdat afspraken niet nagekomen worden. Helaas komen problemen met de VvE-beheerder vaker voor. Is dit bij jullie het geval? Zet dan de volgende stappen.

Verzamel de klachten

Verzamel eerst alle klachten over de VvE-beheerder. Alleen het feit dat jullie ontevreden zijn, is niet genoeg. Belangrijk is dat duidelijk en concreet wordt waar jullie niet tevreden over zijn. Dat kan aan de hand van recente voorbeelden en voorkomt vaak lange discussies.

Ga het gesprek aan

Ga met een afvaardiging van de leden, meestal bestaande uit het bestuur, een gesprek aan met de beheerder. Laat aan de hand van concrete voorbeelden en documenten zien waar jullie niet tevreden over zijn. Bespreek met elkaar hoe dit kan verbeteren. Leg dit bijvoorbeeld met elkaar vast in meetbare afspraken.

Controleer de opzegmogelijkheid

Komen jullie er niet uit en willen jullie de overeenkomst met de beheerder beëindigen, controleer dan eerst de opzegmogelijkheden in de beheerovereenkomst. Zo weet iedereen wanneer een eventuele nieuwe beheerder zou kunnen beginnen. Tijd voor een nieuwe beheerder? Zorg er dan voor dat hij/zij voor de aflooptijd is aangenomen.

Vrouw belt op balkon

Juridisch advies bij problemen met je VvE-beheerder

Kom je er samen niet uit, dan wil je als bestuur weten welke kansen de VvE heeft om juridisch gelijk te halen. Met een rechtspositiebepaling bestuderen onze juristen de zaak en geven je advies over hoe sterk je staat.

Meer informatie

VvE Forum

Benieuwd hoe andere VvE's omgaan met conflicten met de VvE-beheerder? Of heb je tips voor anderen? Maak dan gratis een account aan en log in op het VvE Forum.

Maak een account aan
mannen staan in voortuin appartementencomplex
Resultaten meldpunt factsheets ervaringen VvE met beheerder

Meldpunt: ervaringen met VvE-beheerders

Wij krijgen dagelijks reacties omtrent het beheren van de VvE. Hoe zit dat nou precies? We openden een meldpunt en verzamelden ruim 500 reacties.

Resultaten

Tags

Appartementseigenaar

Mogelijk ook interessant:

Ga jij nog klussen?Voor VvE'sVergaderen met de VvE

Deel deze pagina

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

Direct naar

Regel een MJOPVvE Juridisch advies bij problemenOpleveringskeuring algemene ruimtenVvE verzekeringHet besturen van een VvE

Eigen Huis Magazine

Eigen Huis Magazine
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggen
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube