Voor VvE'sContact
BackBestuur VvE

Vergaderen met de VvE

Een VvE moet minimaal één keer per jaar vergaderen. Maar wat bespreek je dan en hoe organiseer je zo een vergadering? Je leest het hier.

Vve vergadering

Minimaal één keer per jaar

Een VvE moet minimaal één keer per jaar vergaderen. Tijdens deze vergadering nemen alle appartementseigenaren belangrijke beslissingen op basis van stemmen, bijvoorbeeld over het onderhoud of verduurzamen of een wijziging in het huishoudelijk reglement. De besluiten van de vergadering worden vervolgens door het bestuur ten uitvoer gebracht.  

Ook presenteert het bestuur tijdens de jaarlijkse vergadering de jaarrekening en het jaarverslag. De kascommissie heeft deze stukken gecontroleerd en geeft een advies aan de VvE. De VvE beslist vervolgens of de stukken worden goedgekeurd of afgekeurd, en of er kwijting en decharge aan het bestuur wordt verleend.

Stappen voor het organiseren van een VvE vergadering

Vaker vergaderen

Vaker vergaderen kan natuurlijk, als het bestuur het nodig vindt of als de VvE-leden om een vergadering vragen. Meestal heb je hiervoor 10% van de stemmen nodig. 

Toolkit vergaderen 

In deze toolkit vind je aantal handige documenten waarmee je onder andere jouw eerste VvE vergadering kunt organiseren. Zo vind je hier een voorbeeldbrief om alle leden van de VvE uit te nodigen en een voorbeeld agenda voor de eerste VvE vergadering. Met de volmacht maak je het voor leden mogelijk een ander een volmacht te geven om in zijn plaats ter vergadering te verschijnen en namens hem/haar te stemmen.

Voorbeeld volmacht vergadering (docx)

Voorbeeld uitnodigingsbrief VvE-vergadering (docx)

Voorbeeldagenda VvE-vergadering (docx)

Profiteer nu van onze onafhankelijke ondersteuning

Een onafhankelijke voorzitter of adviseur biedt professionele ondersteuning voor de VvE. In een eerste gesprek wordt bepaald welke ondersteuning nodig is. Tijdens de VvE-vergadering zorgt de voorzitter voor een efficiënt verloop en gelegenheid voor alle aanwezige leden om hun mening te geven. Interesse?

Regel een voorzitter/adviseur
 • Voorzitter/adviseur VvE-vergadering

  Voor structuur en hulp bij een VvE-vergadering

  Regel een voorzitter/adviseur
 • Ook interessant in kennisbank

  Wie mag stemmen op de VvE vergadering?Mag ik een geluidsopname maken van de VvE-vergadering?Wie kan ik een volmacht geven voor de VvE-vergadering?

  Deel deze pagina

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

  Direct naar

  OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenSpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen
  VEH
  PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggen
  facebookinstagramlinkedintwitteryoutube