Opleveringskeuring algemene ruimte

Een ervaren bouwkundige controleert de gemeenschappelijke ruimtes van je appartementencomplex op opleveringsgebreken. Zo weet je waar je aan toe bent en voorkom je dat je later zelf moet opdraaien voor reparatiekosten. Als grootste consumentenorganisatie op het gebied van wonen garanderen wij de kwaliteit van de bouwkundigen. Je staat sterker bij eventuele geschillen. 

Voordelen van de Opleveringskeuring  

  • Een bouwkundige voert een inspectie uit in jouw bijzijn
  • Je behoedt jouw VvE voor onvoorziene (reparatie)kosten
  • Direct een overzicht van gevonden bouwkundige gebreken
  • Je vraagt al een Opleveringskeuring algemene ruimte aan vanaf € 249 

Keuring aanvragen

  • Van de projectontwikkelaar/bouwer ontvangt de Vereniging van Eigenaars een uitnodiging voor de oplevering van de gemeenschappelijke delen van het appartementencomplex. 
  • Bel (033) 450 77 50 om een Opleveringskeuring algemene ruimte af te spreken.
  • Per e-mail ontvang je een afspraakbevestiging.
  • Je betaalt de keuring eenvoudig via een eenmalige incasso die je bij de bouwkundige tekent aan het eind van de keuring. 

Hoe werkt de keuring?

Een bouwkundige loopt samen met een vertegenwoordiging van de VvE en de projectontwikkelaar/bouwer door de algemene gedeelten van het appartementencomplex en inspecteert visueel op gebreken. Op die manier kan de bouwkundige zijn bevindingen meteen toelichten. Na de keuring ontvang je een keuringsrapport per e-mail. Mochten er problemen ontstaan dan sta je sterker tegenover de aannemer. 

Opleveringskeuring en het coronavirus

Vanwege het coronavirus geven wij veiligheidsrichtlijnen mee aan de bouwkundige die voor jou een keuring uitvoert. Wij volgen hierin de kaders en regels van het RIVM.

Bij een Opleveringskeuring algemene ruimte zijn de basisregels van toepassing: was vaak en goed je handen, houd 1,5 meter afstand van anderen, blijf thuis bij klachten en laat je direct testen. De mondkapjesplicht geldt nu alleen nog op plekken waar het niet lukt om 1,5 meter afstand te houden. Om de keuring goed en soepel te laten verlopen, geven wij er de voorkeur aan om de keuring alleen met noodzakelijke aanwezigen uit te voeren. Het liefst met maximaal 2 personen namens het lid van VEH. 

Wat kost de keuring?

Het basistarief voor de Opleveringskeuring algemene ruimte is gebaseerd op een tijdsduur van maximaal twee uur. Duurt de keuring langer, dan zijn de extra kosten € 50 per half uur. De keuring betaal je eenvoudig via een eenmalige incasso die je na afloop tekent.

Opleveringskeuring algemene ruimtePrijs incl. btw
Basistarief (maximaal 2 uur)€ 249

 

MeerprijzenPrijs incl. btw
Per extra halfuur€ 50
Keuring op Ameland, Schiermonnikoog, Texel€ 75
Keuring op Terschelling, Vlieland€ 175


Annuleren of wijzigen?

Kan de keuring niet doorgaan of wil je iets wijzigen? Geef dit dan zo snel mogelijk door op (033) 450 77 50. Annuleren is kosteloos tot 24 uur voor de keuring. Daarna worden de volledige kosten in rekening gebracht. 

Eigen Huis Bouwkundig Advies B.V. 

Wanneer je een keuring boekt, leidt Vereniging Eigen Huis je boeking door naar Eigen Huis Bouwkundig Advies B.V. (100% dochter van Vereniging Eigen Huis). Eigen Huis Bouwkundig Advies B.V. brengt een keuringsopdracht tot stand tussen jou en een van de bij haar aangesloten zelfstandig bouwkundigen. Je verstrekt de zelfstandig bouwkundige dus de opdracht om de keuring voor je uit te voeren. De zelfstandig bouwkundigen zijn persoonlijk gecertificeerd. Zij staan garant voor het leveren van kwaliteit.

Op de keuring en de bemiddeling van de keuring zijn algemene voorwaarden van toepassing: 

Algemene voorwaarden bouwtechnische dienstverlening (keuring)

Algemene voorwaarden bemiddeling bouwtechnische dienstverlening (bemiddeling keuring)