Voor VvE'sContact
BackVereniging van Eigenaars...

Oproep aan gemeenten: Activeer VvE’s met behulp van VvE-loketten

Vereniging Eigen Huis roept gemeenten op om VvE-loketten in te richten. Deze hulploketten kunnen appartementseigenaren en VvE’s adviseren en ondersteunen.

Vijf mensen bij de ingang van een flatgebouw

Ook vraagt Vereniging Eigen Huis gemeenten te onderzoeken welke overige acties zij kunnen ondernemen om slapende VvE’s te activeren en ze hierin bij te staan.

Hulploketten

Bij een VvE-hulploket kunnen VvE-besturen terecht voor ondersteuning voor hun VvE. Bijvoorbeeld advies in het activeren van een VvE, over planning en uitvoering van onderhoud en het maken van plannen om te verduurzamen. Vereniging Eigen Huis kan gemeenten hierbij eventueel informeren en adviseren. Enkele gemeenten in Nederland hebben al een VvE-loket ingericht en dienen als goed voorbeeld.

Actieve VvE’s

Door actieve VvE’s blijven appartementencomplexen goed onderhouden en zijn de appartementen goed verkoopbaar. Ook verlenen geldverstrekkers bij een actieve VvE eerder financiering. Appartementseigenaren hebben meer woonplezier én nemen verantwoordelijkheid voor hun appartementencomplex. Zo dragen actieve VvE’s bij aan de kwaliteit en leefbaarheid van een wijk, wat ook in het belang is van de gemeente.

E-book Wonen en de politieke agenda

De oproep om VvE’s te activeren maakt onderdeel uit van een aantal thema’s die Vereniging Eigen Huis graag op de politieke agenda van gemeenten wil terugzien. Daarom heeft de vereniging in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen het e-book ‘Wonen en de politieke agenda’ aan alle gemeenten verstuurd en ze hiermee opgeroepen tot actie.

Meer informatie

E-book: Wonen en de politieke agenda (pdf)

Tags

VvE beheerder

Deel deze pagina

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenSpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen
VEH
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggen
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube