Stel op dakterras

VvE verzekeringen

Welke verzekeringen moet een VvE hebben?

Als appartementseigenaar ben je lid van de VvE. Daardoor ben je mede-eigenaar van het appartementencomplex. Dat is een grote verantwoordelijkheid. Lees hieronder welke verzekeringen jij nodig hebt.

Als een bezoeker van je gebouw struikelt over een losliggend drempeltje en een been breekt, of een bloempot valt van een balkon op iemand, dan ben je als VvE aansprakelijk. En dit kan een grote kostenpost zijn. Het is daarom verstandig om verzekerd te zijn.

Aansprakelijkheidsverzekering VvE

Met de Aansprakelijkheidsverzekering VvE verzeker je je tegen de financiële gevolgen van schade die via het gebouw ontstaat aan bewoners en bezoekers of hun spullen. De Aansprakelijkheidsverzekering is voor VvE's  verplicht gesteld in de Modelreglementen vanaf 1983.

Arianne Timmerman, jurist bij Vereniging Eigen Huis

‘Ook al is een aansprakelijkheidsverzekering niet verplicht gesteld in MR 73, het kan wel heel verstandig zijn om er een af te sluiten als VvE.’

Opstalverzekering

Een opstalverzekering is voor de VvE verplicht. Sluit je als VvE een opstalverzekering af, laat hier dan een appartementenclausule in opnemen. Deze speciale appartementenclausule regelt dat als een eigenaar schade heeft veroorzaakt, de verzekeraar niet kan weigeren de schadepenningen aan de VvE uit te keren. Controleer daarnaast of glas is meeverzekerd; vaak heb je een aparte glasverzekering nodig.

Andere verzekeringen

Verzekeringen die niet verplicht zijn maar wel aan te raden, zijn een aansprakelijkheidsverzekering voor bestuurders en een rechtsbijstandsverzekering. Hiermee ben je verzekerd bij schade door het handelen van een bestuurder en bij een juridisch conflict met bijvoorbeeld een aannemer.

VvE verzekeringen pakket

Wil je alle nodige verzekeringen als VvE in een keer afsluiten? Dat kan met het VvE verzekeringen pakket. Zo zijn je appartementseigenaren en bestuursleden goed beschermd.

> Bekijk VvE-pakket