Huiseigenaar
VvE
NieuwsContact
BackVvE onderhoud & verbouwen

Zonnescherm aan je appartement - hier moet je op letten

Een zonnescherm kan ervoor zorgen dat het net wat koeler blijft in je appartement. Wel zo fijn tijdens de warme dagen. Maar kun je deze zomaar plaatsen? Let op de volgende zaken.

Vrolijk gekleurde appartementen aan een rivier met balkons en zonneschermen

Op de agenda plaatsen

Elke Vereniging van Eigenaars (VvE) heeft een zogeheten Modelreglement. Hierin staat dat voor het aanbrengen van een zonnescherm en van ‘uitstekende voorwerpen in het algemeen’ toestemming nodig is van de vergadering van eigenaars. Dus wil je een zonwering of airco plaatsen, dan is stap één deze wens op de agenda plaatsen. Dan kan de VvE hier in de vergadering over stemmen.

Vraag voor wijzigingen aan je appartement altijd toestemming aan de VvE. Zo voorkom je bijvoorbeeld dat je een zonnescherm en airco alsnog moet verwijderen

Arianne Timmerman
Arianne TimmermanJurist bij Vereniging Eigen Huis

Achter de schermen

Geeft de VvE toestemming, dan zijn hier soms voorwaarden aan verbonden. Het doek van het zonnescherm moet bijvoorbeeld blauw zijn of het scherm moet voorzien zijn van een knikarm en stormbeveiliging. Voorwaarden als deze staan vaak in het huishoudelijk reglement.

Voor wijzigingen aan het uiterlijk van een appartement is dus altijd toestemming nodig van de VvE. En door toestemming te vragen voorkom je verrassingen; je houdt liever je gloednieuwe, net opgehangen zonwering aan de gevel!

Tags

AppartementseigenaarJuridisch

Lees meer

Vergaderen met de VvEGemeenschappelijke ruimten aanpassenSplitsingsakte

Deel deze pagina

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

Direct naar

Regel een MJOPVvE Juridisch advies bij problemenOpleveringskeuring algemene ruimtenVvE verzekeringHet besturen van een VvE

Eigen Huis Magazine september 2023

Eigen Huis Magazine september 2023
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggen
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube