Nieuwsberichten

We houden je graag op de hoogte van het laatste nieuws rondom bewonersinvloed. Alle nieuwsberichten bekijk je op deze pagina.

 

Huiseigenaar ontevreden over participatie woonomgeving

Geplaatst op 26 aug 2020
Laatst bijgewerkt op 26 aug 2020, 12:09

Huiseigenaren zijn nog steeds ontevreden over hoe ze worden betrokken bij projecten die invloed hebben op hun woonomgeving, zoals de bouw van windmolens of de aanleg van snelwegen. Dat blijkt uit onderzoek onder onze leden.

Lees meer

Participatiehandvest Vereniging Eigen Huis voor alle nieuwe gemeenteraden

Geplaatst op 30 mrt 2018
Laatst bijgewerkt op 30 mrt 2018, 12:46

Alle nieuwe gemeenteraden ontvangen deze dagen het Participatiehandvest van Vereniging Eigen Huis. Hierin staan zes spelregels voor een goede samenwerking tussen inwoners en gemeenten bij bouwprojecten in de woonomgeving.

Lees meer

Gemeenten scoren een onvoldoende voor betrokkenheid

Geplaatst op 15 mrt 2018
Laatst bijgewerkt op 15 mrt 2018, 2:00

Gemeenten doen veel te weinig om omwonenden te betrekken bij grote bouwprojecten in de buurt. Bewoners die hiermee te maken hebben, geven hun gemeente gemiddeld een 4,4. Dit blijkt uit ledenonderzoek van Vereniging Eigen Huis.

Lees meer

‘Burgerparticipatie bespaart miljoenen aan belastinggeld’

Geplaatst op 1 mrt 2018
Laatst bijgewerkt op 1 mrt 2018, 2:00

Nederland kan honderden miljoenen euro’s aan belastinggeld besparen als omwonenden eerder en beter worden betrokken bij ingrijpende bouwprojecten in hun buurt. Dat zegt universitair docent Risicomanagement Eelco de Groot in Eigen Huis Magazine.

Lees meer