Oproep: De Tweede Kamer moet de wijziging van de Tijdelijke Wet Groningen niet in de huidige vorm aannemen en eerst de Groningse inwoners voorop stellen.
Bijna twee derde van de huiseigenaren in het Groningse gaswinningsgebied is negatief gestemd over de toekomst van hun woongebied. Dit wordt vooral veroorzaakt door het gebrek aan bestuurlijke daadkracht.
Groningse regiobestuurders en de Rijksoverheid hebben op vrijdag 6 november een akkoord gepresenteerd over de versterking van vooral woningen in het gaswinningsgebied. Het Rijk trekt hier ruim € 1,5 miljard voor uit.
“Kies voor een crisis-aanpak, anders duurt de versterkingsopgave in Groningen nog twintig jaar” waarschuwt het Staatstoezicht op de Mijnen (SodM). VEH: stel wel altijd het bewonersbelang voorop.
Ellenlange bureaucratische processen, maar actie? 'Ho maar'. De Groningers zijn het wachten beu. Geef de gedupeerden liever een budget.
De overgrote meerderheid (88%) van de Groningers denkt dat het onvermijdelijk is dat de versterkingsmaatregelen van woningen nog jaren doorgaan. Dit blijkt uit onderzoek van Vereniging Eigen Huis.
Uitgerekend de Groningers die als eersten met aardbevingsschade te maken kregen, kunnen geen gebruikmaken van de nieuwe, soepeler en eerlijker regels voor schadeafhandeling. Vereniging Eigen Huis roept minister Wiebes op om deze rechtsongelijkheid ongedaan te maken.
Dinsdagavond debatteert de Tweede Kamer voor de zoveelste keer over de gevolgen van de gaswinning in Groningen. Dat kan weer een herhaling worden van eerdere ‘eerlijke antwoorden, oprechte toezeggingen en gedane beloftes’ waar tot nu toe nauwelijks iets van terecht is gekomen.