Nieuwsberichten

We houden je graag op de hoogte van het laatste nieuws rondom het onafhankelijk worden van aardgas. Alle nieuwsberichten bekijk je op deze pagina.

 

VEH: 'Richting klimaatakkoord positief, goede uitwerking grote uitdaging'

Geplaatst op 5 okt 2018
Laatst bijgewerkt op 5 okt 2018, 2:46

Vereniging Eigen Huis vindt het positief dat het Kabinet kiest voor het verleiden van huiseigenaren om te verduurzamen. Verplichtingen lijken daarmee voorlopig van de baan. Dit blijkt uit de kabinetsreactie op het klimaatakkoord.

Lees meer

Van aardgas los begint met isoleren

Geplaatst op 30 aug 2018
Laatst bijgewerkt op 30 aug 2018, 9:30

De verkoop van warmtepompen aan huiseigenaren is in vijf jaar tijd verdrievoudigd. Toch worden er jaarlijks veel meer hr-ketels verkocht dan warmtepompen. Onze beleidsadviseur Maarten Eeke van der Veen legt uit waarom dat logisch is.

Lees meer

Energieplan nodig bij wonen zonder gas

Geplaatst op 29 jun 2017
Laatst bijgewerkt op 29 jun 2017, 2:10

De gasaansluitplicht bij nieuwbouwwoningen kan alleen vervallen als gemeenten in een energieplan duidelijk maken wat dit betekent voor het wooncomfort, garanties en de portemonnee van de consument.

Lees meer

Antwoorden nodig over wonen zonder gas

Geplaatst op 6 jun 2017
Laatst bijgewerkt op 6 jun 2017, 10:00

De overheid wil in 2050 huishoudens onafhankelijk maken van aardgas. ‘Van gas los’ betekent geen gasaansluitingen meer in nieuwbouwwijken en in bestaande wijken moeten woningen worden omgebouwd. Koken, verwarming en warm water moeten dan van andere energiebronnen komen

Lees meer

Consument wil duidelijkheid over gasloze toekomst

Geplaatst op 7 feb 2017
Laatst bijgewerkt op 7 feb 2017, 3:00

Huiseigenaren willen vooral snel weten wat een toekomst zonder gas praktisch voor hen betekent. Vandaag debatteert de Tweede Kamer over het toekomstige energiebeleid.

Lees meer