Huiseigenaar
VvE
NieuwsContact
BackWat doet Vereniging Eige...

Verkiezingen

Zo’n 800.000 huiseigenaren zijn verenigd in Vereniging Eigen Huis. Voor toekomstige en huidige huiseigenaren – en eigenlijk voor iedereen – is het belangrijk dat er nu écht wordt gebouwd aan duurzaam en betaalbaar wonen. Lees onze ideeën.

moeder en kind in keuken

Politiek en verkiezingen

Om duurzaam en betaalbaar wonen te realiseren is de politiek aan zet. Er zijn doortastende politici nodig die solide en consistent beleid voeren. Vereniging Eigen Huis doet daarom een beroep op politieke partijen, die straks wellicht volksvertegenwoordigers, staatssecretarissen en ministers mogen leveren.

Vereniging Eigen Huis beschrijft daarom in haar manifest ideeën over wat nodig is om tóch te bouwen aan duurzaam en betaalbaar wonen. Na alle plannenmakerij is het noodzaak om door te gaan op een aantal ingeslagen wegen. Verder uitstel van de uitvoering brengt Nederland tot stilstand en dat scenario moet een nieuw kabinet koste wat het kost voorkomen. Hopelijk inspireren deze ideeën politieke partijen en vinden zij hun weerklank in partijprogramma’s en – uiteindelijk – in het regeerakkoord.

Verkiezingsmanifest VEH - Bouwen aan duurzaam en betaalbaar wonen (pdf)

Wat vindt Vereniging Eigen Huis?

De vereniging heeft in haar verkiezingsmanifest zes ideeën verwoord. Het zijn de hoofdonderwerpen waar we ons sterk voor maken.

1. Bouw betaalbare en passende woningen

Voldoende betaalbare en passende koopwoningen voor iedereen.

2. Creëer zekerheid in woonlasten

Huiseigenaren willen weten waar ze aan toe zijn als het gaat over de kosten van wonen. Een gematigde stijging is acceptabel, mits tijdig aangekondigd.

3. Help mensen bij funderingsproblematiek

Bij schade aan de fundering onder de woning mag een huiseigenaar niet in zijn eentje opdraaien voor de herstelkosten terwijl hij geen invloed heeft op de oorzaak.

4. Blijf verduurzaming stimuleren

Huiseigenaren willen duidelijkheid over welke verduurzamingsmaatregelen ze kunnen nemen en indien nodig willen ze financiële ondersteuning zodat ze de maatregelen kunnen betalen.

5. Zorg voor een betaalbare energierekening

Een betaalbare energierekening zorgt ervoor dat huiseigenaren geld overhouden voor verduurzaming en dat zij niet in geldproblemen komen.

6. Drempels weg voor VvE’s

Moderne wet- en regelgeving voor appartementen en VvE's helpt bij het verduurzamen van het complex. Daarbij is financiële ondersteuning in de vorm van subsidies nodig.

Verkiezingsmanifest VEH - Bouwen aan duurzaam en betaalbaar wonen (pdf)

Onze meest recente acties

Tags

Verkiezingen

Deel deze pagina

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenSpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen

Eigen Huis Magazine september 2023

Eigen Huis Magazine september 2023
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggen
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube