Wonen en de hypotheek

De hypotheekrente is laag en misschien kun je daarvan profiteren. Hoe is het bij jouw geldverstrekker geregeld? Wil je liever naar een ander? En wat moet je doen als het einde van de rentevaste periode in zicht komt?

Aflossingsvrije hypotheek

Hoe werkt je aflossingsvrije hypotheek en welke mogelijkheden heb je op de einddatum?
Alles over aflossingsvrije hypotheek

Profiteer van de lage rente

Met de quickscan van Vereniging Eigen Huis krijg je snel inzicht in de mogelijkheden om te besparen op je maandelijkse hypotheeklasten: rentemiddeling, oversluiten of toch beter niets doen?
Meer informatie

Je hypotheek

Wat gebeurt er als de renteperiode afloopt? Of als je je hypotheek wilt aflossen?
Lopende hypotheek

Verbouwen

Als je gaat verbouwen, heb je verschillende opties om de klus te financieren. Welke mogelijkheden zijn er? En wat zijn de fiscale gevolgen van die keuze?
Verbouwen en financiën

Hypotheekrenteaftrek

Hoe zit het ook alweer met de hypotheekrenteaftrek? Zijn er nieuwe regels? En tot wanneer kun je de hypotheekrente aftrekken?
Alles over renteaftrek

Meer over wonen en de hypotheek

Overwaarde bij verkoop

Houd je geld over na de verkoop van je woning? De fiscus verwacht dat je dit geld gebruikt voor je nieuwe huis. Met welke regels krijg je te maken? Dit zijn de regels

Uit elkaar

Als je gaat scheiden, moet er veel geregeld worden. Vooral als je samen een koophuis hebt. Wat zijn je mogelijkheden en welke stappen moet je zetten? Over scheiden met een koophuis

Betalingsproblemen

Heb je een betalingsachterstand of dreig je in financiële problemen te komen? Dan is het belangrijk dat je tijdig actie onderneemt. Wat kun je doen?

Je huis verduurzamen met subsidie

Wil je energiebesparende maatregelen nemen, dan kun je hiervoor mogelijk subsidie krijgen. Deze subsidies zijn er