Header Podcast Mantelzorg en wonen

'Tussen thuis en verpleeghuis'

Podcastserie

Wat zijn de mogelijkheden als je samen wilt wonen om voor elkaar te zorgen? En hoe regel je dit juridisch en financieel? Samen met Mantelzorg Nederland hebben we een mooie podcastserie gemaakt die antwoord geeft op al deze vragen.

Luister nu >

Mantelzorg van nu

De middenweg tussen thuis wonen en het verpleeghuis wordt steeds breder. De vraag naar passende woonvormen stijgt. Door het gebrek aan aanbod zijn we genoodzaakt om zelf creatief te zijn. Mantelzorgers willen bijvoorbeeld steeds vaker samen leven in één huis of op hetzelfde terrein met degene die zorg nodig heeft. De vraag is hoe je dit kunt regelen.

De podcastserie

Samen met Mantelzorg Nederland hebben we een mooie podcastserie gemaakt. In vier afleveringen bespreken we onder andere welke verschillende woonvormen er nu zijn en wat er zoal bij komt kijken om dat te regelen. Daarnaast praten we ook over de financiële, juridische en sociale aandachtspunten bij generatiewonen. 

“Als we denken aan mantelzorg moeten we de juridische, financiële en sociale aspecten absoluut niet vergeten. Ook dit wordt uitgebreid besproken."
Clasien Ouderdorp, Kennisspecialist Vereniging Eigen Huis

Luister alle afleveringen

De afleveringen zijn een aaneenschakeling van informatieve gesprekken. Wil je het hele verhaal? Luister ze dan allemaal. 

Ook interessant

Praktische tips

Drempelhulpen, slimme speakers... Hoe kun je langer zelfstandig in je eigen huis blijven wonen zonder grote aanpassingen en uitgaven? Lees praktische tips van 5 experts. Lees de tips

Levenstestament

Met een levenstestament wijs je een vertrouwenspersoon aan die je persoonlijke zaken regelt als je dat zelf niet meer kunt. Hoe regel je dit? Lees meer

Mantelzorg en wonen

Er zijn verschillende woonvormen voor ouders en kinderen. Samen in één huis, samen op één terrein of samen een huis kopen. Hoe werkt dit precies? Vragen en antwoorden