Zo gaat je schilderwerk langer mee: 4 tips

Het buitenschilderwerk is typisch zo’n onderhoudsklus die je liever zo lang mogelijk uitstelt. Het is prijzig en je moet er behoorlijk wat tijd voor uittrekken. Deze 4 tips helpen je om het schilderwerk zo lang mogelijk goed te houden. 

1. Houd het schilderwerk schoon

Maak het schilderwerk minimaal twee keer per jaar schoon. Gebruik hiervoor een zachte spons of schoonmaakdoek en een pH-neutraal reinigingsmiddel opgelost in lauw water. Vuil en vocht kunnen zich dan moeilijker aan de verf hechten. 

2. Controleer het houtwerk twee keer per jaar

Controleer het houtwerk in het voor- en najaar op beschadigingen, zoals blaasjes en scheurtjes. Zo signaleer je tijdig eventuele gebreken.

3. Check het schilderwerk binnen

Zorg dat ook het binnenschilderwerk in goede staat is. Het binnen- en buitenkozijn vormen namelijk één geheel. Is bijvoorbeeld het badkamerkozijn aan de binnenkant niet goed geschilderd of gekit, dan trekt het vocht van binnenuit naar buiten. Zo ontstaan mogelijk gebreken aan het buitenschilderwerk.  

4. Gebruik professionele verf

Door je huis met professionele verf te schilderen, zorg je ervoor dat het schilderwerk langer meegaat. In combinatie met de drie voorgaande tips moet het schilderwerk zeker vijf jaar mee gaan. 

Merk je dat het schilderwerk ergens blaasjes of scheurtjes vertoont, de verf afgeeft (verpoedert) bij het schoonmaken van het kozijn of vind je ergens houtrot? Dan wordt het tijd voor nieuw schilderwerk. Het is niet verstandig het buitenschilderwerk nog langer uit te stellen, de herstelkosten komen dan hoger uit.

Schilderwerk liever laten doen?

Zie je het niet zitten om de buitenkant van je huis zelf te schilderen en wil je het liever laten doen? Maak dan gebruik van onze Eigen Huis Schilderservice: gemak en zekerheid voor een goede prijs.

Onze Schilderservice werkt met gekwalificeerde schilders, professionele verf en lange garantie. En om de kwaliteit te borgen, komen we het geleverde werk achteraf nog eens controleren. Zo weet je zeker dat het schilderwerk netjes wordt gedaan en heb je er jarenlang plezier van! Onze schilders blijven vooralsnog aan het werk en houden zich aan de richtlijnen van het RIVM.

Bereken direct de kosten