Zorg dat je vochtige ruimtes goed ventileert. Zilvervisjes overleven niet bij een luchtvochtigheid van minder dan 50 %.
Kit de naden en kieren in je huis dicht. Zo kunnen de zilvervisjes zich minder makkelijk verplaatsen en voorkom je dat ze op die plekken eitjes leggen en zich vermenigvuldigen.
Zilvervisjes houden van een warm klimaat. Zet de kachel dus lager, onder de 22 graden. Dit is ook nog eens goed voor je energierekening.
Bewaar etensresten in afgesloten boxen en dozen en ruim na de maaltijd direct alles op. Deze tip geldt eigenlijk voor het op afstand houden van alle ongedierte.
Er zijn diverse lijmvallen en sprays verkrijgbaar om zilvervisjes aan te pakken. Kies voor een middel dat is goedgekeurd door het Ctgb (Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden). Ventileer de ruimte goed na het gebruik van een spray.
Zilvervisjes vermenigvuldigen zich snel en kunnen een plaag vormen. Schakel in dat geval een ongediertebestrijder in. Die beschikt over de juiste middelen en kennis om de zilvervisjes effectief te bestrijden.
Zilvervisjes en papiervisjes lijken veel op elkaar maar hun leefwijze is totaal verschillend. Ook de bestrijding vraagt om andere maatregelen. Weet je niet of je te maken hebt met een zilver- of papiervisje? Raadpleeg dan het KAD (Kennis-en Adviescentrum Dierplagen) of schakel een specialist in.